Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
30.08.2021 02:25

Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi


Snímka zdroj: (presov.sk).


Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.


Autobusová linka prešovskej MHD číslo 44 bude od 2. septembra 2021 premávať po predĺženej trase, ktorá bude doplnená o úsek Solivar - Dulova Ves. Linka tak bude obsluhovať aj nové zastávky Dulova Ves, Dulova Ves - kostol, Vlčie Doly, Zlatobanská (len v smere do Dulovej Vsi) a Valkovská. Zastávka Solivar bude mať vytvorené nástupiská osobitne pre linku 44 priamo pri hlavnej ceste z dôvodu, aby nemuseli autobusy zachádzať do obratiska a následne z neho komplikovane vychádzať na hlavnú cestu.

Linka číslo 44 bude premávať počas pracovného týždňa 7-krát do dňa v oboch smeroch. Rozšírením trasy tejto linky do obce Dulova Ves dôjde len k predĺženiu už existujúcich trás spojov, čo znamená, že po zavedení tejto zmeny sa Dopravnému podniku mesta Prešov nezvýšia nároky na personál ani na vozový park.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2021
Trnavčania môžu do konca júna pripomienkovať autobusovú dopravu
Do konca júna môže cestujúca verejnosť pripomienkovať fungovanie mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave. Optimalizáciou autobusových spojov sa snaží samospráva motivovať k cestovaniu autobusmi čo najviac ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %