Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
22.07.2020 11:45

Prešovčania môžu pripomienkovať návrh inteligentného riadenia dopravy


Snímka zdroj: (ta3.com).


Neudržateľný stav pribúdajúcich motorových vozidiel a absencia obchvatov v meste Prešov, ktoré negatívne ovplyvňujú plynulosť cestnej premávky, podnietili samosprávu k zapojeniu sa do výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR - Moderné technológie.


Štúdiu uskutočniteľnosti projektu môžu Prešovčania pripomienkovať do 3. augusta. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.

„Jednou z priorít mesta Prešov je riešiť vzniknutú situáciu zavedením moderných a inteligentných dopravných systémov pre riadenie dopravy a preferenciu mestskej hromadnej dopravy (MHD),” približuje mesto s tým, že v súčasnosti MHD pre dopravnú preťaženosť v meste nedodržiava cestovné poriadky.

Súčasťou projektu má byť návrh spôsobu riešenia systémových zmien signálnych plánov na jednotlivých križovatkách tak, aby umožnili rýchlejší pohyb vozidiel MHD križovatkami. Okrem toho by mesto v rámci projektu chcelo zrekonštruovať a obnoviť radiče na dopravných zariadeniach cestnej svetelnej signalizácie na križovatkách situovaných na Ulici arm. gen. Svobodu.

Štúdia uskutočniteľnosti projektu je k dispozícii na pripomienkovanie na internetovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
25.06.2020
Opustené budovy na Kačici plánuje BBSK zmeniť
Banskobystrický samosprávny kraj včera (24. 6.) poslancom, médiám i verejnosti predstavil svoj zámer nového využitia opusteného areálu a budov bývalého SOU stavebného na Kačici v Banskej Bystrici.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %