Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
30.03.2017 11:50

Meskáčik medzi sluchovo postihnutými


Snímka zdroj: (presov.sk).


Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.


Mestskí policajti prišli medzi deti, ktoré navštevujú Spojenú školu Pavla Sabanoša internátnu v Prešove. „Meskáčik doniesol so sebou mobilné dopravné ihrisko a malým žiakom vysvetlil, ako sa majú správať v cestnej premávke,“ uviedol prešovský mestský policajt Slavomír Pavelka. Netajil pritom, že v tejto škole mala preventívna činnosť zvláštnejší charakter: „Medzi účastníkmi boli aj sluchovo postihnuté deti, ktoré to majú v cestnej premávke oveľa ťažšie, ako počujúci. Aj pre nás mestských policajtov to bola zaujímavá skúsenosť a deti nás naučili niektoré znaky posunkovej reči.“

Deti si na netradičnej vyučovacej hodine vyskúšali mobilné dopravné ihrisko, jazdu zručnosti a aj okuliare simulujúce požitie alkoholických nápojov. „Podľa úsmevov detí sme vedeli, že majú radosť a takáto aktivita ich baví,“ dodal tento preventivar.      

Projekt Mestskej polície v Prešove „Meskáčik pomáha“ bol spracovaný okrem iného aj na pomoc školským zariadeniam pri získavaní základných návykov v cestnej premávke u detí predškolského veku a žiakov I. stupňa základných škôl. Finančne bol podporený Ministerstvom vnútra SR.  

 

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2019
Rómsky vzdelávací fond pomáha zmenšiť rozdiely vo vzdelávaní Rómov a Nerómov
Projekt Rómskeho vzdelávacieho fondu sa prostredníctvom troch samostatných projektov s názvom Mentorská a tútorská podpora pre rómskych žiakov snaží prispieť k zmenšeniu rozdielov vo vzdelávacích výsledkoch Rómov a Nerómov.
viac
30.09.2019
Bratislava začala vytvárať komplexný vzdelávací systém pre mestských policajtov
Splnomocnenkyňa bratislavského primátora pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová začala spolu s náčelníkom Mestskej polície Bratislava Marekom Gajdošom vytvárať komplexný vzdelávací systém pre mestských policajtov v hlavnom meste.
viac
22.07.2020
Prešovčania môžu pripomienkovať návrh inteligentného riadenia dopravy
Neudržateľný stav pribúdajúcich motorových vozidiel a absencia obchvatov v meste Prešov, ktoré negatívne ovplyvňujú plynulosť cestnej premávky, podnietili samosprávu k zapojeniu sa do výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR - Moderné technológie.
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %