Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.08.2023 02:50

Premiér povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu vo voľbách


Premiér Ľudovít Ódor. (Snímka: TASR)


Premiér Ľ. Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu v septembrových predčasných parlamentných voľbách. Je presvedčený, že každý hlas je dôležitý. Pripomenul tiež termín 9. august, dokedy o voľbu poštou možno požiadať. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil ÚV SR na sociálnej sieti.


Premiér Ľudovít Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu v septembrových predčasných parlamentných voľbách. Je presvedčený, že každý hlas je dôležitý. Pripomenul tiež termín 9. august, dokedy o voľbu poštou možno požiadať. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil Úrad vlády SR na sociálnej sieti.

"Napriek tomu, že mnoho z vás žije v zahraničí, verím, že vám záleží na tom, akou krajinou Slovensko bude. Bez ohľadu na to, či tu dnes ste, alebo nie ste," skonštatoval predseda vlády. Ako poznamenal, proces je pomerne jednoduchý a nezaberie veľa času.        

Volič, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, môže voliť len poštou. Voľba poštou je určená aj pre voličov s trvalým pobytom na Slovensku, ktorí sa v čase volieb budú zdržiavať v cudzine, avšak adresu na doručenie volebných materiálov musia aj títo voliči uviesť v zahraničí.        

O voľbu poštou zo zahraničia možno požiadať elektronicky alebo listom. Žiadosť musí byť podaná aj doručená na ministerstvo vnútra najneskôr 9. augusta 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2018
Slováci žijúci v zahraničí sa v piatok stretnú na konferencii v Bratislave
V Bratislave sa v piatok začne konferencia s názvom SR a Slováci žijúci v zahraničí 2018. Stretne sa na nej viac ako 80 zástupcov spolkov, organizácií a inštitúcií zahraničných Slovákov aj osobnosti z 20 štátov.
viac
05.08.2020
Pracovná skupina bude analyzovať riziká elektronického hlasovania vo voľbách
Na Ministerstve vnútra (MV) SR sa tvorí pracovná skupina, ktorá má posúdiť a analyzovať bezpečnostné riziká elektronického hlasovania vo voľbách do Národnej rady (NR) SR.
viac
12.11.2020
Mesto zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana, symbol vinohradníkov
Mesto Levice zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana na Brestovej ulici. Potrebné financie vo výške 4000 eur získala samospráva z výzvy Ahoj, krásne Slovensko, ktorej cieľom bolo vyčistiť a zrenovovať tri miesta na Slovensku, o ktorých rozhodli svojimi hlasmi občania.
viac
01.10.2022
Špeciálny spôsob hlasovania voličov v izolácii alebo karanténe z dôvodu COVID-19
V spojených župných a komunálnych voľbách sa bude uplatňovať postup podľa zákona č. 185/2022 o špeciálnom spôsobe hlasovania vo voľbách do orgánov samosprávy obcí a vo voľbách do orgánov samosprávnych krajov, ktoré sa konajú v roku 2022 v rovnaký deň a v rovnakom čase.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %