Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
29.11.2019 08:55

Predvianočný pochod čertov v Piešťanoch bude aj tento rok


Ilustračná snímka, zdroj: PNky


Predvianočný pochod čertov – Krampus bude v Piešťanoch aj tento rok. Do centra kúpeľného mesta sa podľa organizátora Jána Románka chystá 7. decembra okolo 250 pekelníkov a iných bytostí.


"Vlani, na druhý ročník podujatia prišlo zhruba 15.000 ľudí z celého Slovenska, očakávame, že by to mohlo byť teraz aj viac," uviedol Románek. Organizátori preto pripravujú opatrenia, aby priebeh akcie mohol byť bezproblémový. Návštevníkom odporúčajú v prípade jazdy autom zaparkovať na parkoviskách mimo centra, napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a letisku. "Pomôžu tak predísť dopravným komplikáciám a budú mať istotu, že na pochod sa dostanú včas," uviedol Románek.       

Pochod čertov mal v Piešťanoch premiéru pred troma rokmi a nezaobišiel sa bez komplikácií. Pred jeho konaním sa zdvihla u časti obyvateľov vlna nevôle, o akcii s čertmi rokovalo aj mestské zastupiteľstvo a rozbehli sa petičné akcie proti i za pochod. Nakoniec sa prvý i vlaňajší druhý ročník uskutočnili bez konfliktov. Tradícia pochodu čertov vznikla v rakúskych Alpách, keď čerti raz do roka schádzajú z hôr do údolí potrestať vinníkov. Rozšírila sa do Nemecka, Maďarska, Slovinska, Talianska, Chorvátska i Česka.       

"Ani tentoraz to nebude o strachu z čertov, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Najdôležitejšia je dobrá zábava a s ňou spojená prehliadka zručnosti a nápaditosti maskérov. Tento rok ju ešte umocnia koncerty kapiel Helenine oči a Kmeťoband na špeciálnom pódiu, ktoré bude umiestnené na Rázusovej ulici," doplnil Románek.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Pre bežkárov je pripravená prvá Svrbická snežná stopa
Do kalendára turisticko-lyžiarskych podujatí na Slovensku sa v tomto roku zapíše 1. ročník Svrbickej snežnej stopy. Uskutoční sa v sobotu 28. januára v pohorí Považského Inovca.
viac
22.05.2018
Festival Zlatý oriešok otvoril svoje brány po desiaty raz
Brány festivalu Zázračný oriešok s podtitulom Kniha v rozhlase - rozhlas v knihe sa po desiaty raz otvorili v utorok v Piešťanoch. Do piatka 25. mája prinesú detskému čitateľovi, poslucháčovi a divákovi množstvo zážitkov v podobe stretnutí s tvorcami, výstav či tvorivých dielní.
viac
15.11.2018
Do Piešťan sa v polovici decembra vrátia čerti
O mesiac, 15. decembra by sa mali po roku do kúpeľných Piešťan vrátiť čerti. Vlani sa prvýkrát v centre za účasti tisícov návštevníkov konal ich pochod – krampus.
viac
08.04.2019
Vedenie mesta Piešťany predstavilo najbližšie priority
Vedenie mesta Piešťany na čele s primátorom Petrom Jančovičom sa v pondelok stretlo s médiami, aby zhodnotilo prvé štyri mesiace od nástupu do funkcie, súčasnú situáciu na mestskom úrade a informovalo o grantoch z Európskej únie a najbližších prioritách mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %