Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.02.2024 11:05

Pre výrazné oteplenie ľadopád na Skalke uzavreli


Ilustračná snímka (archív ON)


Pre výrazné oteplenie ľadopád na Skalke neďaleko Kremnice od pondelka (5. 2.) uzavreli. Horská služba (HS) Kremnické vrchy na sociálnej sieti upozorňuje, že tu hrozí nebezpečenstvo padajúceho ľadu.


        "Prosíme návštevníkov v záujme vlastnej bezpečnosti o rešpektovanie zákazu. O zmene bude HS Kremnické vrchy priebežne informovať," uviedla v tejto súvislosti kremnická samospráva.         Viac ako 20 metrov dlhý ľadopád vznikol zásluhou mrazivého počasia v areáli feratového sveta. O atrakciu sa v priebehu januára postaralo mesto Kremnica v spolupráci s HS Kremnické vrchy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
23.12.2021
Na Skalke pri Kremnici pripravili takmer 20 metrov dlhý ľadopád
Takmer 20 metrov dlhý ľadopád je novou adrenalínovou atrakciou v lokalite Skalka v Kremnických vrchoch. Ľadovú lezeckú stenu pripravila samospráva Kremnice spoločne s Horskou záchrannou službou (HZS) Kremnické vrchy, pre verejnosť bude otvorená od soboty (25. 12.).
viac
16.02.2023
Na Skalke pri Kremnici pripravili pre lezcov 30 metrov vysoký ľadopád
Na Skalke pri Kremnici vytvorili pre ľadolezcov aj tento rok ľadopád. Ľadová lezecká stena je vysoká približne 30 metrov a samospráva ju v spolupráci s horskými záchranármi pripravovala dva týždne. Uviedla to koordinátorka propagácie mesta Kremnica Kvetoslava Hovoričová Fajčíková.
viac
11.03.2024
Biela stopa na Skalke sa pre nepriaznivé počasie tento rok neuskutoční
Bežecké vytrvalostné podujatie Biela stopa na Skalke pri Kremnici sa tento rok vzhľadom na poveternostné podmienky neuskutoční. Informoval o tom organizačný výbor podujatia. V poradí 51. ročník podujatia sa mal konať v náhradnom termíne 16. a 17. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %