Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.06.2021 10:05

Pozývame vás na Prešovský Montmartre


Ilustračný výrez plagátu


Mestská galéria Caraffka, kultúrna organizácia Parku kultúry a oddychu v Prešove, vás srdečne pozýva na festival pouličného umenia Prešovský Montmartre 2021.


Obľúbený artový pouličný festival, ktorého snahou je priniesť živú kultúru do mesta a prilákať do ulíc čo najviac ľudí vďaka hudbe, divadlu, tancu, výtvarnému umeniu, sa uskutoční od 28.6. do 2.7. 2021. Podujatie dáva príležitosť aj náhodným okoloidúcim aktívne sa zapojiť do prebiehajúceho deja, či do výtvarného workshopu. Väčšina podujatí sa odohrá pri Mestskej galérii Caraffka na Floriánovej ulici.

„Prešovčania sa môžu tešiť na rôzne druhy umenia aj formáty, ktorými chceme potešiť a prizvať k interakcii všetky vekové kategórie," hovorí Janette Langová, vedúca Mestskej galérie Caraffka.

V uliciach v centre mesta sa okrem umelcov predvedú už v pondelok aj žongléri, klauni, akrobati, mažoretky, ktorí tento festival otvoria. Opäť prekvapia aj tanečníci z Art Studia S.O.M. ONE, ktorí sa predstavia v rámci happeningov na ulici, ale aj svojou tanečnou šou.

Celá streda 30. 6. 2021 sa ponesie v duchu posledného školského dňa s programom venovaným najmä školákom, ktorým začínajú prázdniny. Najmenší sa môžu tešiť na balónovú šou, svoj talent predvedú aj deti z prešovského Centra pre rodiny a deti. Divadlo zo sídliska sa prvýkrát na Prešovskom Montmartri predstaví rozprávkou Ako prišiel Jano k rozumu a zlého človeka na dobré obrátil. Nenechajte si ujsť ani výtvarný workshop, na ktorom si budete môcť vyrobiť bábky s Babadlom.

„Pre tých najmilších, najtalentovanejších a najšikovnejších návštevníkov máme pripravené aj vysvedčenia.Tak, ako každý rok, vystúpia aj súbory, ktoré fungujú pod ,,hlavičkou“ PKO a to DFS Šarišanček a Diridonky. 1. a 2. júla sa uskutočnia remeselné trhy, na ktorých budete môcť obdivovať handmade výrobky. Veríme, že sa spoločne vidíme budúci týždeň na Floriánke a spoločne si tak užijeme mesto plné umenia a kultúry. Tešíme sa na Vás!" dodáva Janette Langová.

V piatok Floriánku rozozvučí aj starý jarmočný nástroj – flašinet – a divadlo z kufra. Vždy v podvečer cca od 17.00 sa uskutočnia koncerty, na ktorých budú účinkovať: Petra Bači Band, Viki Olejárová, David Burgr, duo Ruth &Jane a Veronika Pillárová. V spolupráci s OZ Podaj ďalej sa každý deň uskutoční aj podujatie Podaj ďalej knihu.

 

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.06.2019
Moderné a udržateľné poľnohospodárstvo
Regionálna rozvojová agentúra Lučenec vás pozýva na demonštračnú aktivitu pre mladých, ale aj ostatných poľnohospodárov, zameranú predovšetkým na inovatívne procesy, postupy a technológie v poľnohospodárstve, v spracovaní potravín a šetrné ekologické poľnohospodárstvo.
viac
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
14.12.2019
S dobre vedenou participáciou to pôjde ľahšie
Prihláste sa do vzdelávacieho programu Participatívna tvorba verejných politík, ktorý realizuje Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti pre zamestnancov samosprávy, ktorí sa chcú naučiť, ako dobre realizovať participatívny proces na svojom úrade.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %