Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2024 11:10

Posúvame cezhraničnú spoluprácu na podporu regionálneho cestovného ruchu ďalej


Snímka zo stretnutia zástupcov ZMOS s predsedom Karpatského euroregiónu so sídlom v Rzesowe.


Budovanie regionálnej značky Karpaty podporí cestovný ruch v našich mestách a obciach, ale najmä na regionálnej úrovni. Inšpiráciou je značka Alpy. O týchto témach 15. februára rokovali zástupcovia ZMOS s predsedom Karpatského euroregiónu so sídlom v Rzesowe.


Pokračujeme ďalej nastavovaní regionálnej spolupráce založenej na spoločnej značke cestovného ruchu Karpaty. Sieťovanie lokálnych partnerov vrátane našich miest a obcí je potenciálom pre spoluprácu a podporu cestovného ruchu, pretože cezhraničná spolupráca nie je len o podpore cezhraničia, ale o podpore celého územia Slovenska. 

Každá časť našej krajiny patrí do oprávneného územia Interreg, v tom je jedinečnosť na ktorej vieme rozvíjať naše územie, na potenciály cezhraničnej spolupráce. Segment cestovného ruchu je práve tá oblasť, v ktorej môžeme profitovať „zdola nahor“, budovaním spoločnej značky Karpaty, ktorá bude prechádzať územím viacerých krajín. 

Podpora cestovného ruchu „zdola nahor“ cez značku Karpaty bola témou dnešného spoločného stretnutia zástupcov ZMOS a predsedu Karpatského euroregiónu Davida Laseka v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave.

Za ZMOS sa rokovania zúčastnil predseda ZMOS Jozef Božik, prvý podpredseda ZMOS Martin Červenka a ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2018
V kraji sa preinvestuje ďalších 600-tis. eur v cestovnom ruchu a kultúre
Prešovský samosprávny kraj (PSK) podpísal v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A ďalších 17 mikroprojektov. Sú realizované v partnerstve so združením Karpatský euroregión.
viac
24.04.2020
Dudince začali s revitalizáciou kúpeľného parku
Po troch rokoch prípravných prác sa začala v Dudinciach realizácia stavebnej časti projektu cezhraničnej spolupráce mesta Dudince s maďarskou obcou Bánk.
viac
28.04.2021
Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej podpore turizmu
Štáty V4 budú cestovný ruch v zahraničí spoločne propagovať pod značkou „Discover Central Europe”.
viac
01.10.2022
Prihraničie musí rásť vďaka cestovnému ruchu
Stretli sme sa na druhom workshope 21. septembra 2022 tentokrát v slovensko-poľskom prihraničí v Muszyne, aby sme sa navzájom inšpirovali a prediskutovali riešenia, ktoré sa realizujú na obidvoch stranách hraníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %