Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
07.09.2021 01:50

Poltár zriadil sociálny šatník pre ľudí v neľahkej situácii


Snímka zdroj: Mesto Poltár


Sociálny šatník na pomoc ľudom v neľahkej životnej situácii otvorili začiatkom septembra v Poltári. Šatník sa nachádza v objekte mestskej tržnice a za niekoľko dní od jeho otvorenia už prejavili záujem o oblečenie desiatky ľudí.


"Oblečenie poskytujeme bezplatne, a to osobám s nízkym príjmom, teda ľudom, ktorí nám prinesú potvrdenie o hmotnej núdzi, mamičkám na materskej dovolenke, dôchodcom či občanom bez domova," uviedla pre TASR terénna sociálna pracovníčka mesta Marcela Golianová.       

Podľa nej s myšlienkou zriadiť sociálny šatník prišla primátorka Martina Brisudová. "Prvý kamión s oblečením sme získali v rámci humanitárnej pomoci z Bratislavy. Po otvorení šatníka nám už začali prinášať nevyužité šatstvo aj obyvatelia nášho mesta a okolia," priblížila. "Najviac máme aktuálne detského oblečenia, okrem toho ponúkame napríklad aj hračky či bielu techniku," pripomenula.

Sociálny šatník je otvorený v pondelok a v piatok, v čase od 8.00 h do 15.00 h. "Každú stredu v čase od 11.00 h do 15.00 h prijímame veci, ktoré ľudia doma už nepotrebujú, sú však ešte funkčné, čisté a nepoškodené," doplnila Golianová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
18.10.2017
Prievidzský úrad práce zriadil odevnú banku
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi zriadil vo svojich nevyužívaných priestoroch odevnú banku. Jeho zamestnankyne tam pracujú vo voľnom čase, ich pomoc je podľa nich na rozdiel od podobných zariadení adresná a realizujú ju po celom okrese.
viac
18.02.2019
Dávky v hmotnej núdzi porastú, zvýši sa motivácia pracovať
Dávky v hmotnej núdzi, aktivačný príspevok, ochranný príspevok a príspevok na nezaopatrené dieťa sa po desiatich rokoch zvýšia.
viac
28.12.2019
Mestský sociálny podnik sa bude venovať stavebným prácam a výrobe paliet
Sociálny podnik mesta Svidník, ktorého založenie na poslednom rokovaní schválili mestskí poslanci, sa bude venovať drobným stavebným prácam, výrobe paliet na kúrenie a ďalším činnostiam.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %