Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.10.2017 01:08

Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom


Ilustračná snímka: (int).


Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.


Poskytovanie vianočného príspevku upravuje všeobecne záväzné nariadenie VZN mestskej časti. O finančný príspevok však musí rodina požiadať, a to podaním písomnej žiadosti na ružinovskom miestnom úrade. Jej súčasťou musia byť zároveň všetky dokumenty preukazujúce oprávnenosť a opodstatnenosť poskytnutia príspevku, predovšetkým potvrdenie skutočnosti, že oprávnená osoba je rodinou v hmotnej núdzi.

Tlačivo je zverejnené na webovej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk, rodičia si ho môžu vyzdvihnúť aj priamo na miestnom úrade na Mierovej ulici. Žiadosť treba podať do 15. novembra.       

Rodiny v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktorým bola v tomto roku už poskytnutá niektorá z finančných výpomocí, majú nárok na finančný príspevok vo výške 70 eur.

 

Autor: (šeb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi
Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
18.10.2017
Prievidzský úrad práce zriadil odevnú banku
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi zriadil vo svojich nevyužívaných priestoroch odevnú banku. Jeho zamestnankyne tam pracujú vo voľnom čase, ich pomoc je podľa nich na rozdiel od podobných zariadení adresná a realizujú ju po celom okrese.
viac
27.06.2020
Školské poplatky za apríl a máj navrhuje primátorka znížiť na 0 eur
Na nasledujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva predkladá primátorka mesta Prievidza návrh Doplnku č. 1 ku Všeobecne záväznému nariadeniu mesta Prievidza č. 1/2020 o určení príspevkov od zákonných zástupcov detí, žiakov a dospelých na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a školských zariadeniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %