Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
05.09.2023 04:42

Patria jednorazové plienky do triedeného zberu odpadu?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Odpoveď je NIE. Plienky sú vyrobené z kombinácie viacerých materiálov, ktoré v súčasnosti nie je veľmi možné recyklovať, aj keď sa už pomaly črtajú nejaké drobné projekty. Navyše sú použité plienky znečistené a ich vyhodením do triedeného zberu, by sa mohol znečistiť aj ďalší odpad v zbernej nádobe. Taktiež nepatria ani do triedeného zberu textilu či bioodpadu. Väčšina z nich tak skončí, bohužiaľ, na skládke, v tom lepšom prípade v zariadení na energetické využitie odpadu, kde sa premení na teplo a energiu. Zrecyklovať je možné ale obal z balenia plienok. Ten patrí do plastov.

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur
Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.
viac
27.03.2017
Envirorezort: Kľúčové pri komunálnych odpadoch je ich triedenie a recyklácia
„Pre Slovensko bude dôležité pri nastavovaní nových cieľov v odpadovom hospodárstve do roku 2030 zohľadniť ekonomické, hospodárske, sociálno-spoločenské a environmentálne aspekty,“ reagoval hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák na otázku Obecných novín.
viac
20.07.2018
Triedený zber odpadov na Slovensku rastie
Potvrdili to aj údaje ministerstva životného prostredia. Prvé ucelené celoročné výsledky od zavedenia rozšírenej zodpovednosti výrobcov potvrdzujú, že množstvo vytriedeného odpadu sa zvyšuje.
viac
28.03.2023
Slovák vyhodí v priemere 11 kíl textilu ročne. Ako sa dá recyklovať?
Množstvo textilného odpadu rastie nielen vo svete, ale aj u nás. To predstavuje vážny problém. Riešením by mohlo byť zavedenie triedeného zberu pre textil, ktoré by sa malo spustiť v roku 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %