Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.06.2020 11:30

OÚ patria pod MV, je prirodzené, že ich bude obsadzovať OĽaNO


Na snímke Richar Sulík, predseda SaS. Snímka zdroj: (tasr).


Predseda SaS Richard Sulík nenamieta obsadzovanie pozícií prednostov okresných úradov (OÚ) hnutím OĽaNO. Hovorí, že politici dostali mandát od ľudí, preto by mali prevziať zodpovednosť za jednotlivé podriadené pozície.


Pripomenul tiež dohodu, že každá strana je zodpovedná za svoje rezorty, ktoré získala po voľbách, ako aj za ich orgány a inštitúcie, ktoré pod ne spadajú.

„Tam nie je čo riešiť. My máme všeobecnú dohodu,” podotkol Sulík s tým, že okresné úrady patria pod Ministerstvo vnútra (MV) SR, teda už nie je nad čím uvažovať. Považuje za prirodzené, že pozície bude obsadzovať hnutie OĽaNO. „Keď sa rozhodnú robiť výberové konania, nech robia výberové konania, keď sa rozhodnú dať tam svojho overeného človeka, nech tam dajú svojho overeného človeka,” dodal.

Sulík pripomenul, že už od začiatku hovoril o potrebe prebratia politickej zodpovednosti za jednotlivé orgány podriadené rezortom a ministrom, ako napríklad aj post policajného prezidenta. „My máme zodpovednosť za voličov, preto my, ktorí máme ten mandát od voličov, musíme obsadiť pozície, za ktoré sme zodpovední,” zdôraznil Sulík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2017
Vybudujú proklientsky orientovaný Úrad pre verejné obstarávanie
Operačný program Efektívna verejná správa (OP EVS) pomôže s vybudovaním proklientsky orientovaného Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Umožní to národný projekt ÚVO, na ktorý je cez OP EVS vyčlenená suma 1 387 115,71 eur.
viac
14.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát sa zameraním na kultúrne a duchovné hodnoty.
viac
15.10.2020
Reforma Slovenska? Decentralizácia so silným postavením miest
Únia miest Slovenska po zodpovednom preštudovaní dokumentu „Národný reformný integrovaný plán“ s veľkým sklamaním konštatuje, že súčasťou vízie moderného Slovenska nie je žiaden ucelený návrh zmeny spravovania štátu.
viac
30.11.2020
Mládež ako súčasť občianskej spoločnosti na Slovensku
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšiu vybranú časť z rozsiahlej štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku, zameranú na deti a mladých ľudí ako plnohodnotných členov občianskej spoločnosti a budúcich správcov krajiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %