Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.01.2021 08:25

Opálové zrnko mesta Prešov


Ilustračná snímka


Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.


Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejno - prospešnej  činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta alebo  za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce.

Opálové zrnko mesta Prešov  je verejným ocenením mesta Prešov pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta Prešov za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb.  Pri výbere podnikateľských subjektov sa zohľadňuje úroveň dosiahnutých výsledkov v ekonomickej oblasti, zamestnanosti, prílevu investícií, prínosu pre verejné financovanie, inovatívnosti a pod., ako aj miera prínosu pre rozvoj a prezentáciu mesta prostredníctvom podnikateľskej činnosti.

Opálové zrnko  sa nemôže udeliť podnikateľskému subjektu, ktorý je v konkurze alebo v likvidácii, má evidované nedoplatky voči mestu Prešov, zdravotným poisťovniam, Sociálnej poisťovni SR a miestne príslušnému daňovému úradu. Opálové zrnko sa nemôže udeliť ani podnikateľskému subjektu, ktorého štatutárny orgán alebo jeho člen bol alebo je  právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním, korupciou, poškodzovaním finančných záujmov európskych spoločenstiev, s legalizáciou príjmu z trestnej činnosti, prípadne porušil zákaz nelegálneho zamestnávania.

Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020  môžu občania posielať  písomne do 28. februára 2021 (vrátane) na adresu:   Mesto Prešov, Mestský úrad v Prešove, referát kultúry a cestovného ruchu, Jarková 26, 080 01 Prešov

Návrh na udelenie verejných ocenení mesta Prešov musí obsahovať:

- osobné údaje navrhovaného (meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa trvalého bydliska, v prípade kolektívu, inštitúcie, podnikateľského subjektu presný názov a sídlo zriaďovateľa),

- zdôvodnenie návrhu na udelenie Ceny mesta Prešov, Opálového zrnka mesta Prešov, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie,

- kontaktné údaje navrhovateľa (najmä meno, priezvisko, korešpondenčná adresa, tel. č., prípadne e-mailová adresa).

Podrobnejšie informácie o verejných oceneniach mesta Prešov a o podmienkach a postupe pri ich udeľovaní nájdete v Štatúte udeľovania ocenení mesta Prešov TU.

Pomôžte zviditeľniť tých, ktorých práca a konanie priniesli úspech a dobré meno nášmu mestu.

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Mesto ocenilo prácu kuchárov a kuchárok školských zariadení
Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok (16. 10.) prácu kuchárov a kuchárok v materských a základných školách. Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.
viac
26.01.2019
Mesto prijíma nominácie na Cenu mesta a Opálové zrnko
Prešovčania sa môžu podieľať na tom, kto získa Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov za uplynulý rok. Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov musia byť podané písomne a adresované Mestskému úradu v Prešove do konca februára.
viac
27.05.2019
Požičať si bicykel bude možné aj za dobrý skutok
V Prešove v sobotu odštartoval unikátny projekt zdieľaných bicyklov, ide o pilotný projekt neziskovej organizácie Greencubator. Podľa Soni Hatokovej, ktorá je súčasťou iniciatívy, je na tomto projekte jedinečné to, že za vypožičanie bicykla sa bude dať zaplatiť aj netradične, dobrým skutkom.
viac
22.07.2019
Mesto vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku
Mesto Prešov vyhlásilo tretí ročník súťaže Najkrajší balkón a predzáhradka 2019. Jej cieľom je podporiť obyvateľov podieľajúcich sa na estetizácii predzáhradiek a balkónov. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %