Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.01.2023 04:15

Obnova verejného priestoru pokračuje


Trnava.


Trnavská radnica má na pláne ďalšiu z revitalizácií v rámci obytných súborov. Na rade je priestor na Ulici Teodora Tekela a Ulici Juraja Slottu, ktoré chce z asfaltovej plochy zmeniť na moderné multifunkčné športové ihrisko. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


Architektonickú štúdiu ide predstaviť verejnosti v utorok 17. januára v budove Strediska sociálnej starostlivosti na Ulici V. Clementisa. "Po zrekonštruovaní bude ihrisko slúžiť napríklad na rekreačný futbal, streetball alebo nohejbal a bude doplnené o workoutové prvky a plochu na petang," uviedla Majtánová. Umožní rozvíjať športové zručnosti u mladších ročníkov, priestor na aktívne trávenie voľného času tam však nájdu podľa nej všetky vekové kategórie.

V Trnave je v rôznych štádiách prípravy viacero podobných projektov okrem tých, ktoré už slúžia verejnosti. Primátor Peter Bročka informoval, že kompletná revitalizácia neďalekého vnútrobloku na Spartakovskej ulici má už stavebné povolenie, predpokladaná hodnota diela je 1,7 milióna eur. Najväčšou jeho zaujímavosťou bude celoročný sánkovací kopec so špeciálnou umelou trávou. Pokračuje obnova vnútroblokov na Hospodárskej ulici. Komplexná rekonštrukcia prinesie viac zelene, nové verejné osvetlenie, štýlový mobiliár a upravené parkovacie miesta. Práce by mali byť hotové do konca marca. V závere je obnova lokality Agátka za 1,8 milióna eur, výnimočná tým, že v nej vznikol aj umelý potok s jazierkom.

V rámci obnovy školských dvorov sa pracuje na príprave obnovy areálu na Ulici K. Mahra, tam sa verejná prezentácia bude konať 24. januára. Obnovené dvory slúžia primárne žiakom, mesto ich však realizuje so zámerom, aby mohli byť zdieľané s verejnosťou počas poobedných hodín a víkendov. Doteraz obnovili šesť školských dvorov, medzi poslednými na škole na Spartakovskej ulici za viac ako 1,4 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
05.10.2021
V Dúbravke otvorili verejný priestor Hanulka
Nové multifunkčné ihrisko, lezeckú stenu, ihrisko, malé pódium, výsadbu i oddychový priestor. To všetko nájde verejnosť v novo otvorenom verejnom priestore Hanulka na Hanulovej ulici v bratislavskej Dúbravke.
viac
10.02.2022
Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov
Až 3 000 eur môžu získať tí, ktorí sa rozhodnú v bratislavskom Starom Meste vylepšiť verejný priestor. Dotácia je súčasťou ďalšej výzvy staromestského Fondu architekta Weimwurma, ktorý vznikol z iniciatívy starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej v roku 2019.
viac
24.02.2022
Trnava získala 7,6 mil. eur na šesť projektov vo verejnom priestore
Nenávratné finančné príspevky (NFP) na šesť projektov v celkovej výške 7,6 milióna eur získalo mesto Trnava z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %