Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.02.2022 02:25

Obec Plešivec vlani dokončila výstavbu 36 bytov, potrebovala by však i ďalšie


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Plešivec v okrese Rožňava v minulom roku dokončila projekt výstavby 36 nájomných bytov za približne 1,6 milióna eur, ktorý financovala z dotácie a z úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania.


Ako uviedla starostka obce Iveta Šušánová, v Plešivci by však bolo potrebné doriešiť aj ponuku nízkoštandardného bývania.

Samospráva uzavrela zmluvy s uchádzačmi o nájomné bývanie vlani v decembri, so zaplnením nových nájomných bytov problémy nemala. „Všetky byty máme obsadené a ešte stále máme záujemcov na poradovníku, ktorých sme neuspokojili,“ priblížila Šušánová s tým, že bez prideleného bytu ostalo približne 15 žiadateľov. Okrem 36 nových spravuje obec aj 18 nájomných bytov, ktorých výstavbu dokončila ešte v roku 2014.

"Hlavne by sme však potrebovali vyriešiť nízkoštandardné byty, tam sme také šťastie nemali. Žiadosť sme podávali, ale bola zamietnutá, takže hľadáme ďalšie možnosti,“ dodala starostka. Pre projekt prestupného bývania samospráva v minulosti urobila zmenu územného plánu, pripravila projektovú dokumentáciu a zakúpila i pozemok.

Podľa starostky je potreba nízkoštandardného bývania v Plešivci vysoká, v nevyhovujúcich životných podmienkach žije v obci a jej bezprostrednej blízkosti približne 30 rodín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
29.06.2020
Bratislava spúšťa dostupné nájomné bývanie pre rodiny a seniorov bez domova
Mesto Bratislava ako jedna z prvých samospráv na Slovensku začína v deviatich vyčlenených bytoch realizovať jedinečný pilotný projekt ukončovania bezdomovectva prostredníctvom dostupného mestského nájomného bývania a sociálnej podpory.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
10.12.2020
Zlepšenie podmienok čerpania dotácií a úverov zo ŠFRB na rozvoj bývania
Parlament schválil novelu zákona o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní a zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania. Zlepšujú sa podmienky čerpania, predĺžia sa lehoty na predkladanie žiadostí, znižuje sa administratívna náročnosť a zvyšujú sa limity príjmu pre možných nájomcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %