Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
27.12.2023 02:10

NSK plánuje vybudovať nové zariadenie sociálnych služieb


Ilustračná snímka (TASR)


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje výstavbu nového zariadenia sociálnych služieb (ZSS) v obci Dolné Lefantovce neďaleko Nitry. Kraj sa už dohodol s obcou na kúpe pozemkov za symbolické jedno euro.


Úrad NSK chce na výstavbu nového ZSS využiť výzvu ministerstva práce, ktorá umožňuje využitie financií zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). "Kraj ako prijímateľ podpory môže pomocou štátnej podpory realizovať výstavbu zariadenia podporovaného bývania, zariadenia pre seniorov, zariadenia opatrovateľskej služby, domova sociálnych služieb a špecializovaného zariadenia pre osoby, ktoré dovŕšili dôchodkový vek," uvádza sa v materiáli, ktorý na svojom decembrovom rokovaní schválili krajskí poslanci.         

Ako sa v ňom ďalej konštatuje, NSK má záujem v spolupráci s obcou Dolné Lefantovce vybudovať dve zariadenia sociálnych služieb, každé pre 40 klientov. "V zmysle podmienok uvedenej podpory ŠFRB môže súčasne vybudovať zariadenie sociálnych služieb a obstarať aj technickú vybavenosť," doplnil Úrad NSK.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
Mesto Svidník zisťuje potreby obyvateľov v oblasti sociálnych služieb
Svidnícka samospráva sa obrátila na obyvateľov, aby sa vyjadrili k pripravovanému Komunitnému plánu sociálnych služieb v meste na roky 2016–2022.
viac
16.11.2020
SGI vydáva manuál pre samosprávy, ako plánovať sociálne služby
Návod na to, ako vypracovať komunitný plán sociálnych služieb vrátane analytických materiálov, ktoré musia byť jeho integrálnou súčasťou, prináša nový manuál Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) a Ústavu verejnej politiky.
viac
03.01.2022
Krompachy plánujú zriadiť komunitné zariadenie pre seniorov s bývaním
Primátorka Iveta Rušinová uviedla, že o financie na jeho vybudovanie sa uchádzajú v rámci aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.
viac
20.06.2023
Petržalka aktualizuje komunitný plán sociálnych služieb
Bratislavská Petržalka aktualizuje komunitný plán sociálnych služieb (KPSS) do roku 2028.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %