Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
21.04.2022 12:35

Nová kampaň víta cyklistov na pešej zóne


Pešia zóna v Nitre.


Cyklistov na nitrianskej pešej zóne víta nová kampaň s názvom Vitajte na bicykli. Zapojili sa do nej viaceré obchodné prevádzky, ktoré odmeňujú cyklistov pri nákupoch rôznymi bonusmi.


Kampaň súvisí s novými pravidlami na pešej zóne, ktoré od 29. marca umožňujú vstup do centra mesta aj cyklistom. „Do kampane sa zapojilo 17 partnerských prevádzok sídliacich na pešej zóne, ktoré chcú slušných a ohľaduplne jazdiacich cyklistov odmeniť aj za to, že využívajú ekologickú a zdravú formu prepravovania sa v meste. Bicyklovanie je, navyše, skvelý spôsob, ako podporiť väčšiu nezávislosť od fosílnych palív z krajín, ktoré majú na svedomí vojnové obete dnešných dní,“ uviedla Michaela Hefková z iniciatívy Rozbicyklujeme Nitru.

V spolupráci s magistrátom organizuje iniciatíva aj hromadnú cyklojazdu mestom, ktorá sa bude pri príležitosti Dňa Zeme konať v piatok 22. apríla so začiatkom o 16. hodine na Svätoplukovom námestí. Jej súčasťou bude aj verejná diskusia o tom, či cyklisti patria na pešiu zónu a ako by malo vyzerať ich spolunažívanie s chodcami. „Uskutoční sa o 18. hodine pred turistickým informačným centrom. V prípade zlého počasia sa bude konať v priestoroch Ponitrianskeho múzea,“ informovala radnica.

Spolužitie cyklistov a chodcov na pešej zóne chce magistrát monitorovať do konca roka, keď toto opatrenie prehodnotí. „Podľa výsledkov hodnotenia sa pristúpi buď k trvalému povoleniu, alebo k vykázaniu cyklistov z pešej zóny,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2019
Nitra chce novými pravidlami pre letné terasy prispieť k oživeniu centra
Nové pravidlá pre letné terasy v centre Nitry by mali prispieť k oživeniu pešej zóny. Zmenu doterajších pravidiel schválila mestská rada, rozhodovať o nich budú poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí.
viac
30.12.2020
Nitra bude pri predĺžení pešej zóny spolupracovať s STU
Mesto Nitra bude pri plánovanom predĺžení svojej pešej zóny spolupracovať s odborníkmi zo Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní schválili podpis spoločného memoranda.
viac
01.06.2021
Ružomberok od 1. júna otvára pešiu zónu cyklistom
Pešia zóna v Ružomberku bude od utorka 1. júna otvorená pre cyklistov. Rozhodlo o tom vedenie mesta, ktoré deklaruje záujem postupne uprednostňovať ekologickejšie formy mestskej dopravy.
viac
13.01.2023
Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny
Mesto Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny. Radnica už vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Lehota na predkladanie ponúk je do 30. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %