Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.04.2023 11:40

Navrhované zmeny regulácie parkovania PAAS je možné pripomienkovať


Banner.


Mesto Bratislava pripravuje viaceré zmeny pravidiel v rámci systému celomestského regulovaného parkovania (PAAS).


Niektoré z nich si vyžiadajú zmenu všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré môžu popri mestských častiach pripomienkovať od piatka aj samotní obyvatelia. Urobiť tak môžu do 9. mája. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Po vyhodnotení pripomienok predložíme návrh zmien na májové zasadnutie mestského zastupiteľstva," približuje bratislavský magistrát.

Návrh zmien napríklad rozšíri možnosti platby parkovného, a to aj formu SMS. Zmeny sa týkajú tiež samotných parkovacích kariet, vydávania rezidentských parkovacích kariet, zlacnenia abonentských kariet v drahších zónach či používania bonusovej karty. Navyšuje sa tiež počet návštevníckych hodín pre prijímateľov sociálnej a zdravotnej starostlivosti, pre registrovaných poskytovateľov sociálnych služieb sa zavádza možnosť získať zľavovú parkovaciu kartu. Súčasťou zmien VZN má byť aj návrh nových zón v mestských častiach, do ktorých sa bude systém regulácie rozširovať.

Návrh zmien je zverejnený na webe hlavného mesta. Pripomienky môžu obyvatelia posielať do 9. mája prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@bratislava.sk, poštou alebo osobne na podateľni bratislavského magistrátu.

PAAS, ktorý mesto označuje ako jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili začiatkom minulého roka v prvých troch zónach - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Neskôr pribudli postupne viaceré zóny v Ružinove a v Starom Meste zóna Hlavná stanica-Blumentál. PAAS plánujú tento rok spustiť aj v bratislavskej Dúbravke v zóne Záluhy-východ, rozšíriť by sa mal aj do časti Dvory V, VI a v časti Hájov v okolí Šustekovej ulice v Petržalke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
O zavedení parkovacej politiky zrejme poslanci v stredu nerozhodnú
O zavedení parkovacej politiky v Bratislave, ktorá má v parkovaní zvýhodniť Bratislavčanov a znížiť počet áut v meste, sa na stredajšom (16.11.) mestskom zastupiteľstve zrejme nerozhodne.
viac
11.01.2017
Výmena skúseností európskych miest v adaptácii na zmenu klímy
V rámci iniciatívy Mayors Adapt dostalo 10 európskych miest možnosť vymeniť si svoje skúsenosti s adaptáciou na zmenu klímy formou programu City Twinning. Bratislava je medzi nimi a budúci týždeň privíta odborníkov z nemeckých Brém a holandského Arnhemu.
viac
15.09.2018
Bratislavská integrovaná doprava akceptuje požiadavky samospráv,pripravuje zmeny
Koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) – spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) prijala v uplynulých dňoch dodatočné požiadavky od samospráv na zmeny a doplnenia cestovných poriadkov.
viac
08.04.2021
Trnavčania môžu do 15. apríla pripomienkovať VZN o parkovaní
Do 15. apríla môžu Trnavčania podávať pripomienky k zneniu nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o dočasnom parkovaní v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %