Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.04.2024 12:02

Na území mesta vlani vznikli desiatky nelegálnych skládok odpadu


Ilustračná snímka: TASR


Na území mesta Nitra vlani vznikli desiatky nových nelegálnych úložísk odpadu. Ako informovala mestská polícia (MsP), v roku 2023 bolo zistených a riešených celkovo 31 prípadov založenia skládok, uloženia odpadu mimo smetných nádob alebo iného nelegálneho zbavovania sa odpadu.


Mestskí policajti okrem toho zistili 338 priestupkov znečistenia verejných priestranstiev a verejnoprospešných zariadení. "Príslušníci MsP uložili 92 sankcií v celkovej výške 1530 eur. Zvyšné prípady boli riešené napomenutím alebo postúpením na vecne a miestne príslušný správny orgán," uviedla MsP v Nitre.

Ako doplnila, nelegálne skládky boli zistené na sídliskách Klokočina a Chrenová i v mestských častiach Mlynárce, Diely, Krškany a Drážovce. Najčastejší odpad, ktorého sa obyvatelia Nitry nezákonne zbavovali, bol starý či pokazený nábytok, bytové jadrá, stavebný odpad, použité kartóny, koberce, haluzina a iný rastlinný odpad.       

Podľa MsP nie je možné vytváranie čiernych skládok úplne eliminovať. "Napriek tomu môžeme konštatovať, že vplyvom opakovanej kontrolnej činnosti a rozhovormi príslušníkov s občanmi nebýva odpad ukladaný voľne na rôznych miestach na verejnom priestranstve, ale vo výraznej miere aspoň pri stojiskách kontajnerov. Aj v tomto prípade ide o porušenie právnej normy, odpad bol však aspoň na dosah pri jeho následnom odstránení pracovníkmi komunálnych služieb," doplnila MsP.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
23.06.2020
Na zisťovanie pôvodcov nelegálnych skládok nasadila dubnická polícia fotopasce
Identifikovať pôvodcov nelegálnych skládok v Dubnici nad Váhom majú nové fotopasce. Tamojšia mestská polícia ich začala inštalovať najmä v extraviláne mesta. Informoval o tom náčelník mestskej polície v Dubnici nad Váhom Tibor Rehák.
viac
14.04.2023
Z nelegálnej skládky pri velodróme odstránili dve tony odpadu
Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov podarilo v uplynulých dňoch odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti velodrómu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %