Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.03.2019 08:55

Na Liptove podrobili služby kontrolám


Ilustračná snímka


Počas hlavnej zimnej sezóny si kontrolóri kvality posvietili na kvalitu poskytovaných služieb v gastronomických zariadeniach na Liptove. Do projektu kontroly kvality Liptovská hviezda sa zapojilo dobrovoľne devätnásť reštaurácií a kaviarní.


Pre objektívnejšie vyhodnotenie projektu čaká prevádzky druhá kontrola počas hlavnej letnej sezóny. Kontroly kvality boli prísne. Predbežné výsledky po prvom kole prekvapili najmä pri kaviarňach, keďže žiadna z hodnotených nezískala zlatú hviezdu. Inšpekcie opäť realizovala špecializovaná firma a po letnom druhom kole kontrol budú udelené hviezdy tým najlepších z najlepších.

Liptáci už od roku 2013 realizujú veľmi inovatívny a inšpiratívny projekt Liptovská hviezda, ktorý primárne pomáha prevádzkovateľom zlepšovať svoju kvalitu a hľadať skryté rezervy. „Potvrdením objektívnosti nášho projektu Liptovská hviezda je, že kontroly kvality realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie. Problémy vidíme po rokoch najmä pri ľudskom faktore, preto sa primárne zameriavame na gastronomické prevádzky. Chceme byť v našich hodnoteniach ešte objektívnejší, preto po prvý raz budeme realizovať až dve kontroly v dvoch hlavných sezónach. Zimná je za nami a výsledky navrávajú, že je čo zlepšovať. Prekvapili najmä kaviarne, ktoré by si po prvom hodnotení nesiahli na žiadnu zlatú hviezdu. Jedným dychom však dodávam, že kontroly sú skutočne prísne, takže akýkoľvek typ hviezdy je známkou výbornej kvality týchto prevádzok a potom sú to už len detaily, ktoré robia majiteľov zlatých hviezd absolútnou špičkou v našej gastronómii," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Do hodnotenia sa prihlásilo 14 reštaurácií a 5 kaviarní. Išlo o sedem reštaurácií a tri kaviarne z Liptovského Mikuláša, tri reštaurácie a jednu kaviareň z Ružomberka a  jedneu reštauráciu a kaviareň z Demänovskej Doliny.

„Do projektu sa zapájajú prevádzky dobrovoľne. Druhé kolo našich kontrol začne v júli 2019. Hviezdy budeme udeľovať až po druhom hodnotení, aby boli kontroly objektívnejšie a aby si aj prevádzky otestovali, ako zvládajú nápor hlavných sezón,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Projekt „Liptovská hviezda“ realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a používa naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 3 820,- eur.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2019
Liptov sa pripravuje na leto - deti vyčistili brehy Liptovskej Mary
Liptov je opäť o niečo čistejší. Na piatom environmentálnom dni na Liptove viac ako 250 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Liptovskej Mary. Väčšinu z nich tvorili školáci vo veku 12 až 15 rokov. Dokopy sa podarilo vyzbierať až 350 vriec odpadu rôzneho charakteru.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
27.05.2021
Liptov s novou atrakciou
Hrabovská dolina vstupuje do letnej sezóny s novou atrakciou. Už v sobotu 29. mája 2021 sa otvorí Kráľovstvo Hrabovo. Až 400 ton piesku sa tu premenilo na umelecké diela s rozprávkovou tematikou.
viac
15.06.2021
Liptovské droby, šanca pre gastro
Liptovské droby získali certifikát od Európskej únie o chránenom zemepisnom označení pôvodu. Ide o tradičné regionálne jedlo zo zemiakov, ktoré má na Liptove veľkú obľubu, ale pre mimo-regionálnu verejnosť je takmer neznáme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %