Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.08.2022 01:30

Na festivale v Múzeu kysuckej dediny sa predstavia slovenskí a českí folkloristi


Ilustračná snímka: (tasr).


Na folklórnom festivale Jánošík & Ondráš Folk Fest v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa v sobotu (20. 8.) a v nedeľu (21. 8.) predstavia slovenskí a českí folkloristi. Informovala o tom hovorkyňa Kysuckého múzea v Čadci Miroslava Jančulová.


Doplnila, že popri známych folklórnych súboroch ponúknu na deviatom ročníku festivalu aj Kuchyňu starých materí, remeselnícky jarmok, výstavu Ihlou maľované a vyhliadkové jazdy na Historickej lesnej úvraťovej železnici. "V sobotu dopoludnia si návštevníci môžu pri Raganovom mlyne vychutnať program pod názvom Pozdrav Vychylovke. Počas programu ich bude sprevádzať  multiinštrumentalista Drahoš Daloš, ktorý sa venuje výrobe hudobných nástrojov už viac ako 25 rokov," uviedla Jančulová.

Na Historickej lesnej úvraťovej železnici podľa nej pripravili v sobotu o 11.00 h a 13.00 h prepad vlaku zbojníckou družinou z Folklórnej skupiny Kýčera z Čierneho Balogu. "V programe Husličky z javora sa predstavia na stanici Skanzen ľudové hudby. V amfiteátri si milovníci ľudových piesní môžu vychutnať program Keď si ja zaspievam, v programe Prišli sme k vám... zatancujú a zaspievajú skúsení folkloristi. Tí, ktorí sa rozhodnú stráviť v skanzene aj večer, sa môžu zabaviť na ľudovej zábave do 22.30 h," priblížila hovorkyňa Kysuckého múzea.

V nedeľu sa festivaloví účinkujúci predstavia v programe Hrajúca a spievajúca železnička. "Tradične nebude chýbať ani svätá omša, ktorá sa začne o 13.00 h v Kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou. Nedeľný program uzatvorí od 13.30 h galaprogram Z dediny do vesnice," dodala Jančulová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
22.07.2020
Kysucké múzeum v Čadci pozýva na podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júla 2020.
viac
15.07.2022
V Múzeu kysuckej dediny pripravia vlakovú lúpež aj zbojnícke špeciality
Vlakovú lúpež v skanzene môžu zažiť v nedeľu (17. 7.) návštevníci Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici – Vychylovke.
viac
06.12.2022
V Múzeu slovenskej dediny predstavia predvianočné a vianočné zvyky
Tradičné zvyky predvianočného a vianočného obdobia spoznajú v nedeľu (11. 12.) návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Vianoce na dedine. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %