Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
26.03.2024 01:55

Múzeum Bojnice bude už tradične otvorené aj počas Veľkej noci


Teraz


Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice bude pre verejnosť už tradične otvorené aj počas veľkonočných sviatkov. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.


"Súčasťou prehliadkovej trasy múzea je Grófsky byt, v ktorom sa návštevníci môžu ponoriť do elegantného sveta aristokracie, ako i Stredný hrad s romantickými vežami a tajomnými komnatami," načrtla Gordíková. Návštevníci budú môcť podľa nej vidieť i hrobku poslednej šľachtickej rodiny, ktorej zámok patril, večne zelený Francúzsky park, ako aj unikátnu travertínovú jaskyňu rozprestierajúcu sa priamo pod zámkom.

Múzeum bude pre návštevníkov počas Veľkej noci otvorené na Zelený štvrtok (28. 3.), Veľký piatok (29. 3.), Bielu sobotu (30. 3.) a Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) od 10.00 do 15.00 h, na Veľkonočný pondelok (1. 4.) a v utorok (2. 4.) od 10.00 do 16.00 h.         

Vstupenky na prehliadku si môže verejnosť zakúpiť v predpredaji prostredníctvom webovej stránky múzea.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2019
V Múzeu slovenskej dediny predstavia veľkonočné zvyky
Tradície a zvyky našich predkov, ktoré sprevádzali veľkonočné obdobie, predstavia v nedeľu 14. apríla v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea v Martine účinkujúci na podujatí Veľká noc na dedine. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
23.03.2021
Online program Veľkej noci z Kysuckého múzea bude bohatý
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, si pre svojich priaznivcov pripravilo program v online priestore pod názvom Veľká noc z Kysuckého múzea.
viac
29.03.2021
Budatínsky hrad bude na Veľkú noc svietiť na modro
Považské múzeum v Žiline sa aj tento rok zapojí do kampane na pomoc ľuďom s autizmom. Svetovým dňom povedomia o autizme je 2. apríl, no Budatínsky hrad bude svietiť na modro počas celých veľkonočných sviatkov.
viac
03.04.2023
Veľkonočné zvyky na dedine spoznali návštevníci Múzea slovenskej dediny
Veľkonočné tradície a zvyky spoznali v nedeľu návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Veľká noc na dedine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %