Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.06.2018 11:45

Milovníkov umeleckého prednesu priláka na Oravu Hviezdoslavov Kubín


Ilustračná snímka, zdroj: ZUŠ


Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska sa stretnú v dňoch 19. až 23. júna v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na ďalšom ročníku celoštátnej recitačnej súťažnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.


Svoje nadanie príde do metropoly dolnej Oravy počas štyroch dní ukázať viac ako 240 účastníkov.      

"Hviezdoslavov Kubín zachováva tradíciu umeleckého prednesu na Slovensku. Bude celoštátnym prehliadkovým a súťažným vyvrcholením v oblasti interpretácie básnickej a prozaickej literatúry prostredníctvom umeleckého prednesu jednotlivcov a kolektívov," uviedla pre TASR manažérka kultúry MsKS Andrea Barienčíková.       

Dodala, že súčasťou podujatia je aj bohatý sprievodný program. Počas trvania Hviezdoslavovho Kubína sa bude konať napríklad knižný bazár, hudobné večery či výstava s názvom 50 rokov Javiska. "Už niekoľko rokov majú priaznivci prednesu možnosť sledovať celé podujatie prostredníctvom živého internetového vysielania cez Facebook Hviezdoslavov Kubín a ani tento rok tomu nebude inak," priblížila Barienčíková.       

Program vyvrcholí sobotným (23.6.) Poetickým popoludním, ktoré zahŕňa slávnostné vyhlásenie výsledkov a vystúpenie víťazov. Súťaž je prístupná širokej verejnosti počas všetkých dní svojho trvania.       

Vyhlasovateľom Hviezdoslavovho Kubína je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva školstva, vedy a výskumu a športu SR. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia a Ministerstvo vnútra SR - odbor školstva Obvodného úradu Žilina.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2017
Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín
Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
20.06.2019
Milovníci umeleckého prednesu súťažia na 65. Hviezdoslavovom Kubíne
Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska v týchto dňoch súťažia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na jubilejnom 65. ročníku celoštátnej recitačnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.
viac
20.05.2023
Historickú budovu radnice v Dolnom Kubíne chcú rekonštruovať, hľadajú firmu
Dolnokubínska radnica vyhlásila súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie historickej budovy mestského úradu. Predpokladaná hodnota zákazky je 838 000 eur bez DPH. Firmy môžu ponuky posielať do pondelka 5. júna cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %