Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.06.2018 10:57

Mestský úrad v Trebišove sa otvoril pre deviatakov


Spoločná snímka z návštevy radnice


Počas Dňa otvorených dverí si žiaci vyskúšali prácu poslanca mestského zastupiteľstva.


Trebišovská samospráva zorganizovala koncom mája Deň otvorených dverí na mestskom úrade pre deviatakov základných škôl. Žiaci a ich učitelia mali možnosť nahliadnuť do priestorov určených len zamestnancom mestského úradu a zoznámiť sa s ich prácou. Na pôde MsÚ ich privítal primátor mesta Marek Čižmár. V úvode im vedúca oddelenia školstva Danica Gajdošová odprezentovala základné charakteristiky mesta a činnosť jednotlivých oddelení úradu.

Pre žiakov bol pripravený program, v rámci ktorého si vyskúšali pozíciu komunálnych poslancov počas simulovaného zasadnutia mestského zastupiteľstva. Prítomní žiaci rokovali, hlasovali, zapájali sa do diskusií, reagovali na faktické poznámky. Štyria najaktívnejší z nich boli odmenení.

Primátor prijal deviatakov vo svojej kancelárii aj v zasadačke, kde ich oboznámil so svojou funkciou a úlohami, ktoré z nej vyplývajú.

Na žiakov čakalo aj malé občerstvenie. Posledným bodom programu DOD boli ukážky pracovných činnosti mestských policajtov. V priestoroch MsP si prezreli operačné stredisko a mestskí policajti im predstavili aj materiálne vybavenie na pracoviskách.

 

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2018
Trnavská župa si pripomenie výročie udalostí Novembra ´89 dňom otvorených dverí
Trnavská župa prvýkrát otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Pri príležitosti pripomenutia si udalostí Novembra ´89 pripravil Úrad TTSK Župný deň otvorených dverí.
viac
07.06.2019
Slovenský národný archív v sobotu otvorí brány pre každého
Slovenský národný archív pozýva na Deň otvorených dverí už túto sobotu 8. júna 2019 v čase od 9. do 17. hodiny. Vstup je voľný.
viac
02.07.2020
V Karloveskej lodenici bude v sobotu Deň otvorených dverí
Karloveská lodenica pozýva verejnosť na deň otvorených dverí (DOD) a otvorenie sezóny po obmedzeniach spôsobených koronakrízou. V sobotu (4. 7.) od 10.00 h do 16.00 h v areáli Klubu vodných športov (KVŠ) Karlova Ves chystajú organizátori program pre deti i dospelých.
viac
19.10.2022
Samospráva otvorila dvere verejnosti, zoznámi sa s prácou úradu
Samospráva Handlovej v stredu otvorila dvere verejnosti. Podujatím chce priblížiť najmä mladšej generácii prácu úradu i organizácií v meste. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %