Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
23.06.2018 10:57

Mestský úrad v Trebišove sa otvoril pre deviatakov


Spoločná snímka z návštevy radnice


Počas Dňa otvorených dverí si žiaci vyskúšali prácu poslanca mestského zastupiteľstva.


Trebišovská samospráva zorganizovala koncom mája Deň otvorených dverí na mestskom úrade pre deviatakov základných škôl. Žiaci a ich učitelia mali možnosť nahliadnuť do priestorov určených len zamestnancom mestského úradu a zoznámiť sa s ich prácou. Na pôde MsÚ ich privítal primátor mesta Marek Čižmár. V úvode im vedúca oddelenia školstva Danica Gajdošová odprezentovala základné charakteristiky mesta a činnosť jednotlivých oddelení úradu.

Pre žiakov bol pripravený program, v rámci ktorého si vyskúšali pozíciu komunálnych poslancov počas simulovaného zasadnutia mestského zastupiteľstva. Prítomní žiaci rokovali, hlasovali, zapájali sa do diskusií, reagovali na faktické poznámky. Štyria najaktívnejší z nich boli odmenení.

Primátor prijal deviatakov vo svojej kancelárii aj v zasadačke, kde ich oboznámil so svojou funkciou a úlohami, ktoré z nej vyplývajú.

Na žiakov čakalo aj malé občerstvenie. Posledným bodom programu DOD boli ukážky pracovných činnosti mestských policajtov. V priestoroch MsP si prezreli operačné stredisko a mestskí policajti im predstavili aj materiálne vybavenie na pracoviskách.

 

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa
Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.
viac
12.10.2017
Plaváreň na Pántoch už aj pre verejnosť
Plaváreň na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9 v Bratislave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, bude od nedele 15. októbra 2017 otvorená už aj pre verejnosť.
viac
16.09.2021
DPB otvorí svoje brány, ponúkne prehliadku vozidiel i kultúrny program
Dopravný podnik Bratislava otvorí v sobotu (18. septembra) od 10.00 do 16.00 h pre verejnosť brány svojej vozovne Jurajov dvor v hlavnom meste.
viac
11.07.2023
Prezidentský palác sa v piatok po roku znova otvorí pre verejnosť
V piatok (14. 7.) privíta záujemcov na dni otvorených dverí. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %