Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
22.09.2022 09:30

Mestskí poslanci schválili projekt sociálnej inklúzie rómskej komunity


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinská samospráva zrealizuje do apríla 2024 projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina.


Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na pondelkovom (19. 9.) zasadnutí schválili, že osem projektových aktivít bude mesto financovať zo zdrojov Nórskeho finančného mechanizmu sumou približne 380 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Projekt sa podľa neho zameria na pomoc deťom so zvládaním náročnosti preberaného učiva počas vyučovania v základnej škole. "Ďalej na zlepšenie ich domácej prípravy, zvýšenie záujmu rodičov detí o predškolskú výchovu v materských školách, podporu a monitorovanie situácie v oblasti stability bývania či prevencie straty bývania. V lokalite Bratislavskej ulice je plánované vybudovanie prvkov na workoutové aktivity mladých ľudí a vytvorenie šiestich pracovných miest pre lektorov z marginalizovaných komunít," uviedol hovorca mesta.

Doplnil, že jednou z úloh je aj priame zapájanie nájomníkov z rómskej komunity do starostlivosti o vlastné bývanie: "Prevzatie zodpovednosti za kvalitu a dôstojnosť vlastného bývania, čo by mala podporiť požičovňa pracovného náradia zriadená pri komunitnom centre. V projekte sa ráta s rekonštrukciou pôvodných priestorov komunitného centra z roku 2011 i nadstavbou, čím by sa mala rozšíriť ponuka nových sociálnych služieb."

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.10.2016
MV SR: Vyzvania pre projekty terénnej sociálnej práce a komunitných centier
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 5. októbra 2016 vyzvania pre dva národné projekty.
viac
08.06.2019
Nový projekt pomôže samosprávam, škôlkam aj deťom
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pokračuje v opatreniach, ktoré majú uľahčiť zavedenie povinnej predškolskej výchovy do praxe.
viac
03.06.2020
V Stropkove vypratali nelegálne skládky odpadu
Mesto Stropkov v uplynulých dňoch ukončilo projekt sanácie nelegálnej skládky v lokalite Pod Laščíkom. V rokline neďaleko troch bytoviek sa dlhé roky kopil rôzny odpad a situácia sa stávala neúnosnou. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
17.05.2023
V rómskej osade dobudujú a obnovia cesty a chodníky, obec získala NFP
V obci Ľubotín v Staroľubovnianskom okrese sa začínajú stavebné práce na miestnych komunikáciách v rómskej osade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %