Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
31.07.2023 12:35

Mestská autobusová doprava v Trnave sa od augusta mení na Mestský bus


Ilustračná snímka: (tasr).


K viacerým zmenám prichádza od pondelka (31. 7.) v grafikone Mestskej autobusovej dopravy v Trnave.


Pod novým názvom Mestský bus sú jej siete navrhnuté tak, aby obyvatelia mali ľahký prístup k dôležitým oblastiam a miestam záujmu, ako sú práca, školy, obchody, zdravotnícke zariadenia i kultúrne atrakcie. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

"Zmena grafikonu je šitá na mieru mestu Trnava a zohľadňuje požiadavky na lepší takt s rovnakými časovými polohami počas celého dňa alebo v rovnakom období dňa," uviedla. Znamená to, že autobus bude vychádzať zo zastávky takmer vždy v rovnakom čase, napríklad o 5.12 h, 6.12 h, 7.12 h a v nasledujúcich hodinách. Cestujúci zároveň dostanú možnosť dostať sa na jeden prestup do väčšiny častí mesta. Požiadavkou bola tiež vzájomná koordinácia liniek na spoločných úsekoch a predvídateľné možnosti prestupov, čo sa novým grafikonom podľa hovorkyne aj docielilo. "Ako každá zmena, aj táto si vyžaduje čas na implementáciu. Počet cestujúcich na jednotlivých trasách, ako i optimálna nadväznosť a vhodný takt budú pravidelne monitorované a v prípade potreby vylepšované pre čo najpohodlnejšiu prepravu cestujúcich," uviedla.

Mesto zriadilo mailovú adresu mestskybus@trnava.sk, kam môžu občania posielať svoje pripomienky a návrhy, ktoré pravidelne konzultuje s odborníkmi. Ešte pred štartom projektu tak stihli zrealizovať niektoré zmeny navrhnuté cestujúcimi. Novinkou je i sprístupnenie nových grafikonov Mestského busu na portáli www.cp.sk, kde si možno vyhľadať svoj spoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2020
TTSK pripravil mapu prímestskej autobusovej dopravy
Mapu prímestskej autobusovej dopravy, poskytujúcu potrebné informácie o autobusových linkách dopravcov, pripravil pre obyvateľov Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ako o tom informoval predseda TTSK Jozef Viskupič, je súčasťou série krokov smerujúcich k hľadaniu alternatívy k osobnej automobilovej do
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
04.07.2023
Mestskú autobusovú dopravu čaká zmena, mala by zatraktívniť cestovanie
Mesto Trnava pripravilo od 1. augusta nový koncept mestskej autobusovej dopravy (MAD).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %