Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.02.2020 04:45

TTSK pripravil mapu prímestskej autobusovej dopravy


Trnavský samosprávny kraj (TTSK)


Mapu prímestskej autobusovej dopravy, poskytujúcu potrebné informácie o autobusových linkách dopravcov, pripravil pre obyvateľov Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ako o tom informoval predseda TTSK Jozef Viskupič, je súčasťou série krokov smerujúcich k hľadaniu alternatívy k osobnej automobilovej do


"Aj touto formou chceme poskytnúť informácie, aby si cestujúci jednoducho a prehľadne vedeli nájsť svoj spoj do cieľovej destinácie a naplánovali si cestu," uviedol s tým, že snahou je dostať viac cestujúcich do prímestskej autobusovej dopravy.       

Mapu dostanú v tlačenej forme k dispozícii všetci starostovia obcí a primátori miest v kraji, rovnako aj dopravcovia. V elektronickej forme je prístupná na webovej stránke TTSK. "Naša aktivita sa mapou spojov nekončí. Postupne chceme cestujúcim poskytnúť ďalšie doplnkové služby spojené s ich cestovaním, ako napríklad aktuálne informácie o pohybe jednotlivých spojov či obsadenosti," doplnil Viskupič.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
18.09.2020
Už takmer 1400 ľudí využilo autobus na zavolanie
„Autobus na zavolanie“ využilo za prvý rok až 1380 ľudí z okolia Senice. Medzi 1. septembrom 2019 a 31. augustom 2020 cestujúci prejavili záujem o túto službu spolu 960-krát. Najvyťaženejším mesiacom bol apríl tohto roka, kedy na 144 telefonických objednávok bolo prepravených až 335 cestujúcich.
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %