Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.07.2019 10:10

Mesto získalo NFP na cyklotrasy vo výške takmer 500-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: www.sk-cz.eu


Mesto Holíč uzavrelo zmluvu s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, podľa ktorej získa zo zdrojov Európskej únie a zo štátneho rozpočtu 494 931 eur na budovanie cyklotrás. Financie mesto získalo v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika.


Informoval o tom Centrálny register zmlúv.       

Predmetom projektu je vybudovanie moderných cyklotrás spadajúcich do prihraničnej oblasti Hodonína a Holíča. Dané územie disponuje množstvom prírodných a kultúrnych zaujímavostí ako prístavisko Hodonín, ktoré je využívané pre Baťov kanál, zámok v Holíči či kostol Sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch v priamej nadväznosti na lávku cez rieku Moravu.       

Cyklotrasy budú slúžiť návštevníkom z oboch strán hranice. Dopravná dostupnosť je zaistená pomocou existujúcich komunikácií, významnou je tiež možnosť dopravy s bicyklom prostredníctvom vlakovej dopravy. Súčasťou projektu je propagácia, ktorá si kladie za cieľ zvýšiť povedomie o tunajšom jedinečnom prírodnom a kultúrnom dedičstve a možnostiach cestovného ruchu v prihraničnej oblasti.       

Cezhraničným partnerom Holíča je združenie Obce pre Baťov kanál, ktoré na moravskej strane vybuduje časť cyklotrasy. Celková dĺžka novovybudovaných, zmodernizovaných cyklistických ciest a turistických chodníkov bude takmer tri kilometre, z toho 2,73 kilometra sa vybuduje na slovenskej strane.       

Projekt by mal byť ukončený najneskôr v júli 2021. "Celkové náklady na projekt na oboch stranách rieky Moravy sú naplánované na 690 432,45 eura, z toho náklady Holíča ako hlavného partnera projektu predstavujú 520 980 eur. Mesto sa bude podieľať na vybudovaní cyklotrás z vlastných zdrojov vo výške 26. 049,- eur," uvádza sa v podmienkach zmluvy.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V rámci programu Interreg získalo mesto financie na zámocké záhrady
Mesto Holíč získalo v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg Slovenská republika - Česká republika nenávratný finančný príspevok vo výške 538.921,02 eura. Na projekt zámockých záhrad prispeje z vlastných zdrojov sumou 33 683 eur.
viac
05.02.2020
Pripravuje sa rekonštrukcia cyklistických trás v okolí Starej Myjavy
Projekty, v rámci ktorých sa zrekonštruujú viaceré cyklotrasy, sa v súčasnosti realizujú v kopaničiarskom regióne. TASR o tom informoval projektový manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Kopaničiarsky región Peter Nemček.
viac
30.03.2020
Holíč sa uchádza o finančný príspevok z fondov malých projektov
Mesto Holíč sa uchádza o nenávratný finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A SK–CZ 2014 - 2020 vo výzve, ktorá bola vyhlásená Regiónom Bílé Karpaty. Odhlasovali to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %