Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
03.11.2022 02:25

Mesto začalo s rekonštrukciou cesty v Sásovej, peniaze možno ušetrí


Sídlisko Sásová.


Mesto Banská Bystrica v týchto dňoch začalo s realizáciou prvej etapy rekonštrukcie cesty na Pieninskej ulici na sídlisku Sásová. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.


Mestské zastupiteľstvo na nevyhnutnú opravu cesty, ktorá bude bezpečná a zjazdná, vyčlenilo finančné prostriedky vo výške 172 000 eur. Samospráva však možno pôvodne vyčlenené financie z rozpočtu ušetrí a bude môcť použiť na iné projekty.

"V tomto období sa nám naskytla možnosť získať na obnovu Pieninskej ulice mimorozpočtové zdroje z fondov Európskej únie. Súčasťou komplexnej rekonštrukcie by tak mohli byť aj priľahlé chodníky, zastávky MHD, priestor otočky autobusov či osvetlenie. Verím, že budeme úspešní," konštatoval primátor Ján Nosko.

Ak by sa ich mestu nepodarilo počas najbližších mesiacov získať, na rekonštrukciu použije vlastné zdroje. Druhá etapa prác by sa pri oboch variantoch financovania mala naplno rozbehnúť v prvom polroku budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
28.05.2019
Zrekonštruovaný internát ŠD na Tajovského ulici v Banskej Bystrici je otvorený
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici patrí medzi vzorové univerzity v oblasti čerpania účelovej dotácie a plne využila finančné prostriedky vlády na rekonštrukciu internátov.
viac
28.09.2021
B. Bystrica vyhlásila VO na obnovu najdlhšieho úseku cesty za vyše 1,6 mil. eur
Banská Bystrica v uplynulých dňoch vyhlásila verejné obstarávanie (VO) na zhotoviteľa stavebných prác na najdlhší úsek cesty, ktorý sa kedy v meste pod Urpínom rekonštruoval.
viac
28.10.2022
Kraj plánuje opraviť cestu medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje na svojom území opraviť cestu a mosty medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou v okrese Zvolen.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %