Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.10.2022 02:25

Kraj plánuje opraviť cestu medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou


Ilustračná snímka.


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje na svojom území opraviť cestu a mosty medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou v okrese Zvolen.


Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 6 079 456 eur bez DPH.

Hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková uviedla, že cesta je súčasťou dopravného koridoru, ktorý spája Podpoľanie s Malohontom. Podľa kraja je to dôležitý dopravný ťah zo severu na juh. Zákazku rozdelili na dve etapy a financovať ju budú z fondov Európskej únie. "Celková cena bude známa po ukončení verejného obstarávania," podotkla.

Dodala, že cieľom obnovy je zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť dopravy i znížiť negatívny dosah cestnej dopravy na životné prostredie. Stavebné úpravy tiež majú zvýšiť únosnosť cesty. Práce na obnove cesty a mostov chce BBSK v oboch etapách ukončiť do 12 mesiacov od dňa, keď prevezme stavenisko zhotoviteľ.

Záujemcovia môžu podľa oznámenia svoje ponuky predkladať do 7. novembra. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
23.06.2021
B. Bystrica chystá najväčšiu rekonštrukciu miestnych komunikácií
Zatiaľ, čo sa v súčasnosti zameriava pozornosť na rekonštrukciu Hornej ulice, Partizánskej cesty a Javorníckej ulice, ktoré sú už v rukách zhotoviteľa, mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na vyčlenenie sumy vo výške 5 000 000 eur na ďalšiu rekonštrukciu najvyťaženejších ciest v Banskej Bystrici.
viac
08.03.2022
B. Bystrica chce do konca augusta obnoviť deväť autobusových zastávok
Mesto Banská Bystrica chce do konca augusta 2022 opraviť celkom deväť frekventovaných autobusových zastávok. Na ich obnovu získalo ešte vlani nenávratný finančný príspevok vo výške 740 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %