Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
21.03.2023 10:35

Mesto začalo pracovať na komplexnej evidencii stromov


Snímka zdroj: (Marek Hattas - primátor Nitry).


Nitrianska radnica začala s komplexnou pasportizáciu zelene. Ako uviedol primátor Marek Hattas, v prvej fáze sa bude preverovať stav približne 4000 stromov na sídlisku Chrenová I.


Pracovníci z odboru životného prostredia mestského úradu už začali vykonávať evidenciu stromov, z ktorých každý dostane takzvaný arboštítok. "Tento proces potrvá približne mesiac. Následne si jednotlivé stromy prejdú, preveria ich stav a zapíšu ho do aplikácie," vysvetlil primátor.

Cieľom je, aby mal každý strom svoju vlastnú zdravotnú kartu. Tá bude nahratá do aplikácie, ktorú si vytvorí samo mesto. S aplikáciou budú následne pracovať jednotlivé odbory a zamestnanci, ktorí so stromom prídu do kontaktu.

Ako doplnil Hattas, mesto doteraz nemalo žiadnu evidenciu stromov. "Je to ďalší dôležitý krok pri našej snahe o krajšiu, zelenšiu a bezpečnejšiu Nitru. Práve vďaka pasportizácii budeme vedieť lepšie manažovať a udržovať našu zeleň," dodal nitriansky primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Plány na výstavbu v centre mesta sa Nitranom nepáčia, spisujú petície
Obyvateľom Nitry sa nepáčia plány súkromných investorov na zástavbu posledných zelených plôch v centre mesta. Spisujú petície a žiadajú mestských poslancov, aby zasiahli.
viac
26.11.2021
Do konca roka by malo pribudnúť v Trnave takmer 700 stromov
Mesto Trnava zverejnilo, že do konca roka vysadí takmer 700 odrastených stromov v rôznych mestských častiach a aj v blízkom okolí.
viac
26.04.2022
Nitra začala s revitalizáciou Brezového hája, vysadia tam stovky stromov
V Nitre sa v týchto dňoch začala pripravovaná revitalizácia Brezového hája. Pribudnú tam stovky nových stromov a tisícky kvetov.
viac
15.05.2023
V Žiline zasadili 638 nových stromov, chcú zmierniť dosah klimatickej zmeny
V Žiline zasadili počas vlaňajšej jesene a tohtoročnej jari 638 nových stromov za viac ako 320 000 eur. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej ich zasadili v lokalitách, kde budú mať najväčší význam v boji s klimatickou zmenou a uhlíkovou stopou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %