Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
16.03.2023 09:30

Mesto spustilo mobilnú aplikáciu, kde občania nájdu dôležité informácie


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Mesto Brezno spustilo v týchto dňoch novú mobilnú bezplatnú aplikáciu, vďaka ktorej získa každý, kto si ju stiahne do svojho mobilu, aktuálne informácie o dianí v tejto horehronskej metropole. Informoval o tom brezniansky viceprimátor Andrej Barančok.


"Na jednom mieste obyvatelia nájdu našu webovú stránku, sociálne siete, mestské noviny Brezňan, informácie o športových a kultúrnych podujatiach, program kina, autobusové a železničné spoje. Jeden z modulov je aj ponuka práce, kde zamestnávatelia môžu uverejňovať pracovné ponuky, ako aj susedská burza, kde ľudia budú môcť pohodlne predávať svoje produkty alebo veci, ktoré už nepotrebujú," priblížil Barančok.

Aplikáciu Brezno si možno stiahnuť do telefónu prostredníctvom Google Play alebo App Store. Pomocou modulu "nastavenia" sa dajú označiť oblasti, z ktorých majú používatelia záujem prijímať notifikácie.

"Je to významný krok informovanosti samosprávy pre našich obyvateľov. Odteraz budú mať takpovediac všetko na pár klikov vo svojom mobile. Jeden z modulov v danej aplikácii je aj odkaz pre starostu, kde môžu jednoducho za pár sekúnd poslať svoje podnety, aby sme ich vedeli rýchlejšie vyriešiť. Tým sa Brezno ešte viac stáva otvorenou samosprávou," zdôraznil primátor Tomáš Abel.

Aplikácia poskytuje občanom či návštevníkom regiónu i ďalšie témy, ktorých cieľom je poskytnúť im všetky potrebné informácie. "Zároveň spúšťame aj oficiálny mestský instagramový profil, aby sme sa ešte viac priblížili a propagovali pre návštevníkov," dodal Barančok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
06.07.2021
Nová aplikácia ponúka unikátny pohľad do Barborinho paláca
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravila pre návštevníkov Trenčianskeho hradu novinku. Vďaka mobilnej aplikácii sa v Barborinom paláci prenesú do minulosti. Projekt finančne podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %