Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
15.02.2022 08:35

Mesto Skalica a obec Petrov podpísali memorandum o spolupráci


Ilustračná snímka.


Mesto Skalica a obec Petrov podpísali memorandum o spolupráci na projekte s názvom Revitalizácia lokalít Hájek a Mestská búda (Skalica) a Vesnická památková rezervace Plže (Petrov). Informoval o tom mediálny servis mesta Skalica.


Ako uviedlo mesto, spolupráca spočíva v revitalizovaní turisticky atraktívnych lokalít a objektov spojených s vinárstvom a v rozvoji spoločných aktivít v oblasti vinárskej turistiky. "Máme pripravenú projektovú dokumentáciu a v súčasnosti vybavujeme stavebné povolenia. Aby sme tento zámer cezhraničnej spolupráce mohli uskutočniť, budeme žiadať o prostriedky z európskych fondov. Cieľom je začať realizovať práce ešte v tomto roku," uviedla primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

V lokalite Hájku sa revitalizácia týka rekonštrukcie chodníkov a ostatných spevnených plôch, obnovy zelene, rekonštrukcie pódia a zázemia pre účinkujúcich. Rovnako aj vybudovania sociálneho zázemia a verejného osvetlenia, vytvorenia plôch pre nové detské ihrisko, obnovy a doplnenia prvkov drobnej architektúry.

Mestskú búdu čaká komplexná rekonštrukcia objektu vrátane rozšírenia a modernizácie kuchyne, vybudovania sociálneho zázemia, vytvorenia expozície vinárstva, revitalizácie terasy a okolia, rekonštrukcie hospodárskeho objektu a vytvorenia skladových priestorov.

V Petrove to bude revitalizácia vinárskeho areálu, kde je 80 vínnych sklepov, novej elektroinštalácie, odpadovej a dažďovej kanalizácie, nového verejného osvetlenia, mobiliáru i komunikácie, a na začiatku areálu bude vybudované nové návštevnícke centrum. "Spolupráca so skalickými vinármi, ktorá trvá približne 40 rokov, nás inšpirovala a verím, že sa podarí projekt realizovať," doplnila starostka obce Petrov Eva Mlýnková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2018
Mesto Bratislava a ZSE podpísali memorandum o spolupráci
Hlavné mesto Bratislava a spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) podpísali memorandum o spolupráci v oblasti rozvoja elektromobility. Realizáciou spoločných projektov a prípravou inteligentných a inovatívnych riešení chcú prispievať k zvyšovaniu energetickej efektívnosti v meste.
viac
24.06.2019
Univerzita Mateja Bela je partnerom Banskobystrického samosprávneho kraja
Banskobystrický samosprávny kraj bude užšie spolupracovať s Univerzitou Mateja Bela vo výmene informácií a vo výskume, ktorý je súčasťou aktívnej politiky župy.
viac
11.12.2020
Spoločnosti v BBSK budú môcť využiť slovenské vedecké a výskumné kapacity
Banskobystrický samosprávny kraj a Slovenská inovačná a energetická agentúra budú spolupracovať v oblasti podpory inovácií pre podnikateľské subjekty, ktoré pôsobia v rámci Banskobystrického kraja.
viac
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %