Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.10.2020 05:10

Mesto Šaľa upravilo režim občianskych sobášov, párom ponúka dve alternatívy


Ilustračná snímka sala.sk


Šalianska radnica od štvrtka upravila režim, v ktorom sa budú vykonávať občianske sobáše. Súvisí to z opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré vstúpili do platnosti.


Svadobné páry si môžu vybrať si z dvoch miestností, v ktorých sa ich sobáš uskutoční. „Sú zakázané všetky hromadné podujatia, pričom výnimku majú sobáše, krsty a pohreby, kde bude platiť obmedzenie jedna osoba na 15 štvorcových metrov. Na základe týchto opatrení je možné využiť obradnú miestnosť, v ktorej na základe priestorových možností môže byť prítomných sedem ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky a hudobníka. Druhou alternatívou je, že sa obrad môže uskutočniť aj v kongresovej sále, kde môže byť na základe opatrení a priestorových možností prítomných 18 ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky, aktérky a hudobníka,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.       

Zároveň pripomenula, že počas obradu je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom a pred vstupom do miestnosti použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice. „Podanie rúk v obradnej miestnosti alebo v kongresovej sále je možné len v rukaviciach. Na obradoch sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
Mestá pomáhajú riešiť dôsledky koronakrízy
Prezident Únie miest Slovenska a primátor Trenčína Richard Rybníček požiadal ministra vnútra, aby zvážil možnosť prizvať zástupcov stavovskej organizácie miest do Ústredného krízového štábu, keďže prijímané opatrenia majú zásadný vplyv na život obyvateľov, ale aj na povinnosti a činnosť samosprávy.
viac
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
21.04.2020
Myjava prijíma opatrenia, aby čelila ekonomickým dosahom koronakrízy
Mesto Myjava znížilo dotácie, zastavilo alebo obmedzilo projekty, väčšina zamestnancov napojených na rozpočet mesta od 1. apríla poberá 80 alebo 60 % mzdy. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %