Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
23.02.2024 03:10

Mesto pripravuje komplexnú rekonštrukciu viacerých fontán aj s ich okolím


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Nitra


Nitrianska radnica pripravuje v roku 2024 komplexnú rekonštrukciu viacerých mestských fontán. Náklady na revitalizáciu presiahnu podľa mestského úradu jeden milión eur. Väčšinu z nich by mali pokryť zdroje z Európskej únie.


Ako uviedol vedúci odboru životného prostredia Štefan Lančarič, mesto v tomto roku prestupuje "zo zelenej farby na modrú" a popri zeleni chce venovať zvýšenú pozornosť vode. "Súčasťou týchto snáh je aj rekonštrukcia fontán, o ktorých vieme, že nie sú v lichotivom stave, a preto chceme pristúpiť k ich obnove. Momentálne máme pripravené tri projekty, štvrtý sa stále zhotovuje u projektanta," skonštatoval Lančarič.         

Podľa jeho slov sa má revitalizovať fontána pred budovou súdu, fontána na nároží ulíc Štefánikova a Damborského a fontána pred Parkom kultúry a oddychu. "Nejdeme rekonštruovať iba telo fontán a ich technológiu. Pripravujeme projekty, ktoré budú riešiť mikropriestor a lokálny park v ich okolí. Projekty riešia aj výmenu dlažieb, nový mobiliár, výsadbu trvalkových záhonov, stromov. Vzniknú tak veľmi kvalitné pobytové priestory v dôstojnom prostredí vo verejnom priestranstve. Verím, že sa postupne posunieme ďalej a pristúpime k rekonštrukcii ďalších fontán," dodal Lančarič.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2017
V areáli Zoborského kláštora pribudne rekonštrukcia mníšskeho príbytku
V priestore niekdajšieho Zoborského kláštora by v priebehu tohto roka mohla pribudnúť náznaková rekonštrukcia príbytku mnícha. Architektonický návrh predbežne počíta s piatimi variantmi.
viac
30.10.2020
Internát strednej zdravotníckej školy zrekonštruujú za 2,2 milióna eur
Internát pri Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Žiline zrekonštruujú za viac ako 2,2 milióna eur. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej odovzdali stavenisko na začiatku októbra a stavebné práce by mali trvať rok.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
22.09.2022
Mesto pokračuje v obnove Námestia slobody vrátane fontány Družba
Hlavné mesto pokračuje v komplexnej rekonštrukcii Námestia slobody v Bratislave vrátane fontány Družba, ktorá je od roku 2007 nefunkčná. Cieľom je oživiť tento priestor a zároveň zachovať jeho charakter.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %