Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
05.12.2020 12:05

Mesto Prešov pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov


Ilustračné foto: pexels.com


Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom tieto Vianoce opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručí ju priamo k nim.


Vianoce sú obdobím, keď k bohato prestretému štedrovečernému stolu zasadne celá rodina a spoločne strávi príjemné chvíle pri vianočnom stromčeku, pod ktorým si každý z jej členov nájde svoj darček.

Takéto šťastie však nemá každý a mnohí ľudia, najmä seniori, oslavujú Štedrý večer osamelo. Je preto už niekoľkoročnou tradíciou, že Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove pre túto skupinu osamelých seniorov organizuje štedrú večeru.

Pre hrozbu šírenia ochorenia COVID-19 sa tradičná štedrá večera seniorov za jedným stolom spoločne s vedením mesta, žiaľ, nemôže uskutočniť tak, ako je zvykom.

Mesto Prešov však seniorov opäť nenechá na Vianoce samých. Štedrú večeru im pripraví v spolupráci so Slovenským červeným krížom - Územným spolkom Prešov a doručí ju priamo do ich príbytkov, vrátane sladkého prekvapenia.

Seniori, ktorí žijú sami a majú záujem o túto štedrú večeru, sa môžu do 16. decembra 2020 nahlásiť telefonicky na číslach 051/3100 553 alebo 051/3100 554 na Referáte starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov MsÚ Prešov, prípadne e-mailom na: maria.pervanova@presov.sk alebo jana.zakarovska@presov.sk

Mesto Prešov osloví aj jednotlivé organizácie pôsobiace na území mesta Prešov, aby seniorov informovali o tejto možnosti a aby na Vianoce nezostal nikto sám.

 

 

 

Autor: (ts-Vladimír Tomek, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
27.04.2021
Prešov sa pripravuje na postupné zavádzanie množstvového zberu odpadu
Mesto Prešov chystá veľkú zmenu v rámci zberu odpadu z domácností. Pôjde o spustenie množstvového zberu s cieľom znížiť podiel komunálneho odpadu, ktorý je nevyhnutné skládkovať alebo spaľovať. Okrem pozitívnych vplyvov na životné prostredie však mesto ušetrí aj na vývoze odpadu.
viac
25.11.2021
Prešov opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov
Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tieto Vianoce pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručíme ju priamo k nim.
viac
04.12.2023
Mesto Prešov pripravuje štedrú večeru pre osamelých seniorov
V spolupráci so Zariadením pre seniorov Náruč pripravuje mesto Prešov štedrú večeru pre osamelých seniorov. Konať sa bude 24. decembra 2024 o 15:00 hod. v priestoroch zariadenia. Ide o niekoľkoročnú tradíciu odboru sociálnych služieb MsÚ v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %