Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.12.2022 01:30

Mesto plánuje zabezpečiť komplexnú rekonštrukciu Makovického ulice


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Prievidze plánuje zabezpečiť komplexnú rekonštrukciu Makovického ulice na sídlisku Kopanice. Obstarala už i projektovú dokumentáciu, samotné práce chce zrealizovať v rokoch 2024 alebo 2025. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.


Projektová dokumentácia pre vydanie stavebného povolenia s realizačným projektom rieši rekonštrukciu prístupovej cesty, priľahlých chodníkov, vnútroblokových chodníkov a vstupov k bytovému domu, ako i rekonštrukciu chodníka a vstupov pred bytovým domom na ulici Nad terasami.

"K spracovaniu projektu pristúpilo mesto na základe žiadosti bytového spoločenstva, ktoré ho požiadalo o rekonštrukciu cesty, avšak chce už túto lokalitu poňať naozaj koncepčne a systémovo," načrtol prvý zástupca primátorky Michal Dobiaš.

Preto súčasťou rekonštrukcie okrem cesty podľa neho budú aj chodníky a plochy na parkovanie vozidiel, zároveň si samospráva vytvorí do budúcna priestor na rozšírenie nových parkovacích miest v tejto lokalite.

Zhotoviteľom projektu je spoločnosť značenie so sídlom v Prievidzi. Zmluvná cena za vypracovanie projektovej dokumentácie je vo výške 7800 eur.

"Tento rok sme obstarali iba projektovú dokumentáciu na tieto práce, v roku 2023 plánujeme vybaviť územné a stavebné povolenie a v závislosti od týchto povolení a od finančných zdrojov, ktoré budeme mať k dispozícii, plánujeme so samotnými prácami začať v roku 2024 až 2025," dodal Dobiaš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2019
Samospráva Prievidze investuje cez leto do škôl viac ako 400-tis. eur
Obdobie letných prázdnin využije samospráva Prievidze na investície do škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Celkovo na rekonštrukcie vyčlenila viac ako 400-tis. eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
29.02.2020
V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko
V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %