Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
11.10.2021 07:45

Mesto otvorilo v bývalej škôlke nové denné centrum pre seniorov


Ilustračná snímka: TASR


Mesto Michalovce otvorilo v poradí desiate denné centrum pre seniorov. Nachádza sa v objekte bývalej materskej školy na Vrboveckej ulici. Otvorenie sa uskutočnilo vo štvrtok 7. októbra. Informovala o tom tamojšia radnica.


Mesto s opravami budovy začalo v roku 2017. Postupne boli na objekte realizované stavebné práce, ktoré zahŕňali opravu strechy, fasády, elektrorozvodov, vodomernej šachty a hromozvodu. Ďalej boli vymenené okná, opravené steny, stropy, podhľady a schody, urobili sa nové omietky, v záhrade pribudol altánok. „V roku 2021 bolo centrum vybavené nábytkom. Celkové finančné náklady na zriadenie denného centra na Vrboveckej ulici predstavovali sumu 92.000 eur a boli hradené z vlastných zdrojov mesta,“ uviedol mestský úrad.       

Mesto Michalovce zabezpečuje ambulantnú sociálnu službu pre seniorov – denné centrum, v podstate ide o bývalé kluby dôchodcov. V dennom centre sa poskytuje sociálna služba počas dňa občanom, ktorí dovŕšili dôchodkový vek a osobám so zdravotným postihnutím. Centrá slúžia ako spoločenské strediská, sú miestom zábavy a odpočinku. Hlavným cieľom tejto činnosti je podnecovať aktivity seniorov, začleňovať ich do života spoločnosti a zbavovať ich pocitu osamelosti.       

Náklady na prevádzku a činnosť denných centier sú hradené z mestského rozpočtu a v priemere na jeden rok predstavujú podľa radnice 45.000 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
24.09.2020
V Lučenci otvorili ôsme centrum včasnej intervencie
V okresoch Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš sa za posledné 4 roky narodilo predčasne vyše 150 detí (celkový počet pôrodov za toto obdobie bol 3 496).
viac
15.03.2022
V Trenčíne po pandemickej prestávke opäť otvorili denné centrá pre dôchodcov
Po pandemickej prestávke otvorili v pondelok (14. 3.) v Trenčíne Denné centrum na Sihoti. Trenčianski seniori tak opäť majú možnosť stretávať sa pri spoločnom programe.
viac
31.01.2023
Mesto otvorilo novopostavené Centrum komunitných sociálnych služieb
Mesto Košice v utorok slávnostne otvorilo Centrum komunitných sociálnych služieb v mestskej časti Krásna. Jeho súčasťou je Zariadenie pre seniorov (ZpS), Zariadenie opatrovateľskej služby (ZOS), Denný stacionár a Útulok pre rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %