Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.06.2021 08:00

Mesto Martin ocenilo osobnosti a kolektívy za rok 2020


Snímka zdroj: (Mesto Martin).


Mesto Martin ocenilo počas posledného júnového víkendu najvýznamnejšie osobnosti a kolektívy za rok 2020. Verejné uznania a ocenenia si prevzalo šesť jednotlivcov a štyri kolektívy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Pripomenula, že mesto tradične udeľuje verejné uznania a ocenenia v novembri počas Svätomartinských hodov. „Protipandemické opatrenia v závere roka 2020 však zabránili aj tomuto podujatiu, preto sme oceňovanie preložili na jún 2021. V súlade s aktuálnymi opatreniami regionálneho úradu verejného zdravotníctva sa konalo v budove Národného domu Slovenského komorného divadla,” uviedla Kalmanová.

Mesto ocenilo čestným občianstvom Michala Kováča Adamova za výnimočné zásluhy v prospech mesta Martin, regiónu Turiec a pri príležitosti životného jubilea. „Cenu mesta si prevzali klavírna virtuózka Tatiana Fraňová a najstarší hodinár na Slovensku Miloš Uhrín. Mesto tiež ocenilo troch dobrovoľníkov – Milana Michalca za umeleckú prácu s deťmi zo znevýhodneného prostredia, Milana Stuchlého za prínos k rozvoju turistiky v regióne a Milana Sýkoru za dobrovoľné darcovstvo krvi,” doplnila hovorkyňa mesta.

Primátor ocenil aj kolektív študentov zo Základnej školy Alexandra Dubčeka za úspešnú reprezentáciu mesta Martin v dopravnej súťaži FIA European Traffic Education Contest 2019, kolektív pracovníkov spoločnosti KraussMaffei Technologies, zamestnancov Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) a medikov, ktorí UNM počas pandémie pomáhali.

„Som hrdý, že spoločným menovateľom všetkých osobností nášho mesta dnes aj v minulosti je odvaha. V čase, keď nikto z nás nevedel, čo nastane a čo vlastne robiť, sa nebáli a postavili sa na pomoc svojim blízkym a celému nášmu mestu. Za to im patrí moja nesmierna vďaka a úcta,” povedal primátor mesta Martin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2020
Poslanci sa zhodli na nominantoch na ocenenia mesta
Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo na svojom štvrtkovom zasadnutí udelenie čestného občianstva mesta lekárovi a športovcovi Ľudovítovi Komandelovi, in memoriam kultúrnej osobnosti Kornelovi Duffekovi a ceny mesta plavkyni Viere Čamborovej pri príležitosti životného jubilea.
viac
30.09.2020
Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19
Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.
viac
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
10.05.2022
Mesto i primátor ocenili osobnosti a kolektívy za rok 2022
Dohromady 26 jednotlivcov a kolektívov z oblasti vedy, výskumu, zdravotníctva, umenia, kultúry a športu si v sobotu popoludní v priestoroch Historickej radnice prevzalo Ceny mesta Košice a cenu, respektíve plaketu primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %