Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.06.2021 07:45

Mesto Levice si vezme úver na financovanie investičných akcií


Mesto Levice. Archívna snímka: (tasr).


Mesto Levice si vezme dlhodobý investičný úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie vybraných investičných akcií v meste. Prijatie úveru schválili vo štvrtok na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach.


„Z dôvodu nedostatku vlastných zdrojov v rezervnom fonde v porovnaní s požiadavkami mesta bolo v návrhu úpravy rozpočtu mesta na rok 2021 rozpočtovým opatrením zahrnuté financovanie niektorých kapitálových výdavkov z úverových zdrojov,“ uviedol primátor Ján Krtík.

Z investičného úveru plánuje samospráva financovať rekonštrukciu Materskej školy Okružná - pavilón B, rekonštrukciu chodníkov na Saratovskej ulici, rekonštrukciu miestnej komunikácie Železničná, revitalizáciu Hradného parku, prístavbu bufetu, šatní a kancelárií na zimnom štadióne, rekuperačné vetranie priestoru kuchyne na IV. Základnej škole (ZŠ), druhú etapu skateparku v Parku pohybu Vinohrady. Investičný úver by mal pokryť aj financovanie vybudovania chodníka okolo ZŠ Rybníky, chodníka Družstevnícka-Tatranská-Tichá, realizáciu bežeckej dráhy a doskočiska na 2. ZŠ, rekonštrukciu komunikácií Horša a Čankov a vybudovanie multifunkčného ihriska s dráhami na 1. ZŠ.

V prípade nedočerpania úveru z dôvodu úspory finančných prostriedkov pri verejnom obstarávaní, nerealizovania investičnej akcie a podobne, môžu byť akcie nahradené ďalšími schválenými investičnými akciami v rozpočte mesta Levice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Mesto Kežmarok vstúpilo do nového roka bez úverov
Kežmarskej radnici sa v roku 2016 podarilo ušetriť dostatočné zdroje na doplnenie rezervného fondu a koncom decembra splatila zostatok jej jediného bankového úveru.
viac
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
11.05.2021
PSK sa chystá do opráv mostov investovať okolo 9 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje zrekonštruovať v najbližšom období viacero mostov. Do opráv investuje približne šesť miliónov eur z vlastných zdrojov na opravu 25 mostov. Ďalšie tri milióny eur použije z európskych zdrojov na rekonštrukciu 16 mostných objektov.
viac
12.01.2022
Mesto Stropkov vlani zrekonštruovalo miestne komunikácie za takmer 200 000 eur
Napriek obmedzeniam v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 mesto Stropkov ukončilo v uplynulom roku viacero investičných projektov. Ako informoval hovorca mesta Peter Novák, takmer 200 000 eur bolo vynaložených na rekonštrukciu a budovanie nových chodníkov a ciest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %