Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
28.02.2020 01:20

Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne


Krytá plaváreň v Leviciach. Snímka zdroj: (slovago.sk).


Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.


„Investícia je nevyhnutná z dôvodu veľmi zlého stavu existujúceho bazéna. Momentálne pracujeme na príprave podkladov pre verejné obstarávanie,“ informoval riaditeľ Správy športových zariadení v Leviciach Roman Takács.

Súčasťou rekonštrukcie by mala byť výmena samotného telesa bazéna, kde mesto uvažuje o antikorovom prevedení, výmena podlahy okolo bazéna spoločne s podlahovým kúrením, ako aj výmena technologickej časti úpravy vody. Odhadovaná odstávka krytej plavárne by mala trvať päť až šesť mesiacov, zrealizovaná by mala byť najmä počas letných mesiacov.

Rekonštrukciou by mala prejsť aj časť sociálnych zariadení v objekte krytej plavárne, ktoré slúžia ako detské šatne a sprchy. Predpokladané náklady dosiahnu 27 000 eur. Na opravu získalo mesto dotáciu z Úradu vlády SR na podporu rozvoja športu vo výške 11 000 eur. Práce by mali byť zrealizované do konca marca tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
02.02.2019
Sninskí poslanci schválili úver na prvú etapu plavárne
Sninskí poslanci schválili úver vo výške viac ako 3,65 milióna eur na prvú etapu plavárne, ktorej výstavbu aj financovanie ešte vlani odobrilo staré zastupiteľstvo s rozpočtom na rok 2019.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
12.11.2020
Mesto zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana, symbol vinohradníkov
Mesto Levice zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana na Brestovej ulici. Potrebné financie vo výške 4000 eur získala samospráva z výzvy Ahoj, krásne Slovensko, ktorej cieľom bolo vyčistiť a zrenovovať tri miesta na Slovensku, o ktorých rozhodli svojimi hlasmi občania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %