Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
09.06.2023 12:35

Mesto kúpilo dve nové bytovky s 32 nájomnými bytmi


Snímka zdroj: (Mesto Zlaté Moravce).


Mesto Zlaté Moravce odkúpilo do svojho vlastníctva dve nové bytovky na Robotníckej ulici. Kúpu bytových domov schválilo mestské zastupiteľstvo.


Nachádza sa v nich 32 nájomných bytov, ktoré samospráva začne prideľovať záujemcom v druhej polovici tohto roka, informovala radnica. Byty bude prideľovať komisia sociálna, zdravotná a bytová na základe splnenia podmienok na pridelenie bytu, ktoré sú upravené vo všeobecne záväznom nariadení mesta.

Celková kúpna cena bytových domov vrátane technickej vybavenosti predstavuje 2.745.966 eur. Na základe prijatého uznesenia podalo mesto v termíne do 31. mája žiadosť o poskytnutie podpory na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a Ministerstvo dopravy (MD) SR. Kúpa bytoviek a technickej vybavenosti bude financovaná z podpory ŠFRB, dotácie z MD SR a z vlastných zdrojov mesta, potvrdil viceprimátor Marek Holub.

Bytovky i technická vybavenosť sú už skolaudované. Obe bytovky majú štyri podlažia, na každom podlaží sú štyri byty. Jedna bytovka má celkovo 16 bytov, z toho osem jednoizbových, štyri dvojizbové a štyri trojizbové byty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.02.2018
Zlaté Moravce ukončili hospodárenie v roku 2017 s prebytkom
Hospodárenie Zlatých Moraviec je zdravé a finančná kondícia mesta je dobrá. Uviedla to vedúca ekonomického oddelenia na mestskom úrade Iveta Szobiová.
viac
25.11.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy i ukážky ľudových zvykov
Ponitrianske múzeum pripravuje na december viacero podujatí zameraných na prezentáciu výtvarného umenia i vianočných zvykov. Konať sa budú vo výstavných priestoroch v Nitre aj v pobočkách múzea v Zlatých Moravciach a Šali.
viac
18.05.2019
Mesto chce zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu
Zlaté Moravce chcú zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu, ktorá v meste funguje od roku 2017. Poslanci na svojom zasadnutí schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na jej ďalší chod, ktorý by umožnil prevádzkovanie miestnej občianskej poriadkovej služby do júna 2021.
viac
06.11.2019
Po Nitre a Šali zvyšuje poplatky aj mesto Zlaté Moravce
Obyvatelia Zlatých Moraviec od budúceho roka zaplatia viac za likvidáciu komunálneho dopadu i na daniach z nehnuteľností. Zmeny všeobecne záväzných nariadení odsúhlasilo na konci októbra mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %