Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.05.2019 01:00

Mesto chce zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu


Ilustračná snímka (tasr)


Zlaté Moravce chcú zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu, ktorá v meste funguje od roku 2017. Poslanci na svojom zasadnutí schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na jej ďalší chod, ktorý by umožnil prevádzkovanie miestnej občianskej poriadkovej služby do júna 2021.


Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 99.995 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta je vyčíslené takmer na 5000 eur. V Zlatých Moravciach pôsobí štvorčlenná hliadka miestnej občianskej poriadkovej služby od decembra 2017. Zložená je z dlhodobo nezamestnaných občanov, jej pracovnou náplňou je dohľad nad poriadkom a bezpečnosťou v uliciach mesta. Na jej chod získalo mesto v minulosti dotáciu takmer 100.000 eur z Operačného programu Ľudské zdroje. Peniaze boli určené na mzdy, odvody a stravné pre členov poriadkovej služby, zabezpečenie pracovného odevu, obuvi, pracovných pomôcok a potrebné školenia.      

Miestna občianska poriadková služba spadá pod priame riadenie náčelníka zlatomoravskej mestskej polície. Jej členovia sú nápomocní hliadke Policajného zboru SR a mestskej polícii, monitorujú a predchádzajú vzniku konfliktov v rámci marginalizovaných rómskych komunít, zabezpečujú dohľad nad ochranou verejného a súkromného majetku pred poškodzovaním. Okrem toho monitorujú a zabezpečujú bezpečnosť detí počas ich cesty do školy a upozorňujú na dodržiavanie cestnej premávky.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
07.10.2021
Radnica chce v Zlatých Moravciach zriadiť environmentálne centrum
Zlatomoravská radnica chce v meste vybudovať nové environmentálne centrum. Celkové výdavky na projekt sú viac ako jeden milióne eur, takmer 981.000 eur chce však magistrát získať z európskych fondov.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
19.01.2022
V meste Poltár bude aj naďalej fungovať projekt občianskej poriadkovej služby
Mesto Poltár bude pokračovať v projekte miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS). Zamestnanie v nej nájdu štyria ľudia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %