Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.04.2020 01:30

Mesto Handlová zbiera pripomienky k novému webovému sídlu


Snímka stránky: (www.handlova.sk).


Webové sídlo mesta Handlová www.handlova.sk (ďalej webstránka) má po 17. rokoch nový vzhľad. Webstránka je oproti predchádzajúcej jednoduchšia, prehľadnejšia a užívateľsky prístupnejšia.


Pribudol prehľadný kalendár podujatí, oznamy mestského rozhlasu, modul pre ankety aj možnosť pre ľudí vložiť cez portál samosprávy vlastný nápad na zlepšenie života v meste. Mesto zbiera pripomienky na adrese handlova@handlova.sk.

e-Government alebo „elektronická vláda“

Najväčšia zmena nastala v spôsobe informovania o veciach verejných, teda o dianí v mestskom zastupiteľstve a komisiách. Mesto o ňom po novom informuje prostredníctvom modulu spoločnosti eGov Systems spol. s r. o. Už názov firmy odráža jej zameranie na elektronický výkon verejnej moci. Rozsah zverejňovaných informácií sa nezmenil, zásadne sa však zvýšil užívateľský komfort. Nový web sprístupňuje všetky dôležité informácie “na jeden klik“. Občania majú jednoduchý prístup k uzneseniam, zápisniciam a videozáznamom z rokovaní, majú však zároveň aj dokonalý prehľad o pripravovaných zasadnutiach poslancov a jednotlivých komisií.

V každom momente stránku používa 10 ľudí

Nová webstránka mesta bola spustená v utorok 21. apríla 2020. Podľa štatistík ju za prvé tri dni navštívilo priemerne 1 000 užívateľov denne, ktorí si dokopy zobrazili skoro 19 000 stránok. Najviac klikané sú sekcie „Aktuality“ a „Najnovšie oznamy“. Medzi najnavštevovanejšie patrí aj sekcia „Pre občana“. Prevažná väčšina, približne 70 % návštevníkov, pritom neostáva len na hlavnej stránke, ale prehliada aj ďalšie stránky. Skoro polovica návštev je z mobilu a tabletu. V reálnom čase je na webstránke vždy približne 10 ľudí. Aktuálne oznamy sa dajú ľahko šíriť, stačí kliknúť na ikonu sociálnej siete.

Webstránka je živý organizmus

Nová webstránka Handlovej je vytvorená v šablóne pre obce a mestá spoločnosti Eworks.sk. Šablónu je možné nielen napĺňať obsahom, ale aj meniť. Stránka sa teda bude neustále vyvíjať. Menu „Rýchle menu“ – pás šiestich rýchlych odkazov s ikonami – je napríklad určená na informovanie o aktuálnych témach. Momentálne je jeden odkaz venovaný informáciám o opatreniach mesta v čase pandémie koronavírusu, ďalší odkaz slúži pre informovanie obyvateľov mesta o forme doručovania výmerov, spôsobe platenia daní a možnostiach zliav. Po čase, kedy sa odkazy stanú neaktuálnymi, ich v rýchlom menu nahradia nové, aktuálne odkazy. V súčasnosti zamestnanci Oddelenia komunikácie a marketingu MsÚ (OKaM) pripravujú sekciu „Ako vybaviť“, kde budú na jednom mieste zverejnené všetky aktuálne tlačivá a formuláre samosprávy.

Pripomienky sú vítané

Úrad prosí všetkých užívateľov www.handlova.sk, aby posielali spätnú väzbu. Stránka obsahuje obrovské množstvo informácií, preto je možné, že najmä v úvodných týždňoch a prvých mesiacoch nájdu užívatelia chyby. Povedzte o nich! Či už sa jedná o chyby faktické alebo návrhy na vylepšenie architektúry a logickej štruktúry stránky. Na zvyšovaní užívateľského komfortu bude tím ľudí na OKaM, aj na základe spätnej väzby od užívateľov, pracovať permanentne. Pripomienky a námety zasielajte na handlova@handlova.sk. a pripojte link, kde vidíte priestor na zlepšenie resp. kde ste našli nezrovnalosť. V malej ankete na novom webovom sídle na otázku, „Ako sa Vám páči nová webstránka?“, k 27.4.2020 spolu vyjadrilo názor 194 hlasujúcich z čoho 60-tim sa nepáčila, 16 ľudí ju označilo ako priemernú a 118-tim sa stránka páčila.

Autor: (Jana PAULÍNYOVÁ, vedúca kancelárie primátorky mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Po desiatich rokoch má mesto novú webovú stránku
Od začiatku decembra je v prevádzke vynovená oficiálna webová stránka mesta Myjava. Nahradila predošlý web samosprávy, ktorý fungoval prakticky desať rokov.
viac
12.03.2020
ZMO vranovského regiónu spustilo novú webovú stránku
Združenie miest a obcí vranovského regiónu (ZMO VR) spustilo novú webovú stránku. Informovala o tom rada ZMO VR.
viac
27.03.2020
ŠIOV má na webe doplnené sekcie o odbornom vzdelávaní v dobe pandémie
Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) rozšíril svoju webovú stránku o mimoriadnu sekciu v súvislosti s aktuálnou pandémiou nového koronavírusu.
viac
17.01.2023
Za minulý rok v meste vytriedili 1500 kilogramov použitého oleja
Zberová spoločnosť za minulý rok vytriedila v Handlovej 1500 kilogramov použitého oleja, ktorý  Handlovčania odovzdali do nádob. Jeden obyvateľ tak dokázal vyseparovať za rok 1,3 kilogramu tejto suroviny. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %