Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.01.2022 10:33

Mesto Detva je už vlastníkom nedokončenej budovy okresného úradu


Rozostavaná budova okresného úradu v Detve. Snímka zdroj: (dtinfo.sk).


Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Presný účel jej využitia však samospráva stále nemá vyriešený. Ako dodal, je to predmetom širšej diskusie.


„Mesto predbežne ráta s viacúčelovým využitím budovy, napríklad pre podnikateľské subjekty, občianske združenia či rôzne inštitúcie a organizácie,“ spomenul.

Stavba je dlhodobo rozostavaná, v súčasnosti chátra, jej stav sa stále zhoršuje, ničia ju vandali a bezdomovci. Touto témou sa v minulosti zaoberala aj komisia územného plánu a životného prostredia detvianskeho mestského zastupiteľstva. „Dvadsať rokov mesto bojovalo o dostavbu tejto budovy rôznymi cestami. Podporovali sme všetky možnosti, aby ju štát dokončil. Vždy sa to však skončilo tak, že budova naďalej chátrala. Samospráva sa teraz musí rozhodnúť, čo s ňou bude,“ povedal predseda komisie a zároveň mestský poslanec Ondrej Vrťo.

„Budova je dosť veľká, bola stavaná na to, aby do nej presťahovali všetky úrady mesta. Daňový, mestský či úrad práce. Tak ju navrhli a sú tak prispôsobené jej vnútorné priestory. Je teda komplikované urobiť z nej napríklad nájomné byty, pretože sú tam trojmetrové stropy,“ vysvetlil.

Poslanec doplnil, že problémom budovy tiež je, že ju stavali v čase, keď ešte napríklad neboli požiadavky na parkovacie miesta také, aké sú dnes.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2019
Štát postaví v Richnave v okrese Gelnica základnú školu
Štát postaví v obci Richnava v okrese Gelnica školu, ktorej bude prostredníctvom okresného úradu aj jej zriaďovateľom.
viac
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
08.04.2022
Zatiaľ nie je jasné, čo bude s nedokončenou budovou okresného úradu
Zatiaľ nie je jasné, čo bude s nedokončenou budovou okresného úradu v Detve. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Presný účel jej využitia totiž samospráva stále nemá vyriešený. Jej vlastníkom je od decembra minulého roka.
viac
12.12.2022
Po prestávke budú v Detve Koledníci, pripravujú aj vianočný jarmok
Po prestávke sa tento rok v Detve uskutoční prehliadka vianočných a novoročných hier s názvom Koledníci. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja s tým, že bude súčasťou detvianskeho vianočného jarmoku, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. decembra na Námestí SNP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %