Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
28.09.2023 12:00

Mesto chce zrekonštruovať ZŠ kráľa Svätopluka za viac ako dva milióny eur


ZŠ kráľa Svätopluka


Mesto Nitra pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) kráľa Svätopluka. Na viac ako dvojmiliónovú investíciu chce získať financie z Programu Slovensko.


Pôvodná výška investície mala presiahnuť sumu 3,1 milióna eur. "Aby sme mali väčšiu šancu získať nenávratný finančný príspevok, rozložili sme rekonštrukciu športovísk na viac etáp. Výška celkových oprávnených nákladov tak bola znížená na 2.329.319,69 eura a osempercentné spolufinancovanie mesta bude v hodnote 186.345,58 eura," uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.         

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý na svojom septembrovom rokovaní schválili mestskí poslanci, revitalizácia školy počíta s modernizáciou športovísk i súvisiacej infraštruktúry so šatňami, sprchami a ďalším zázemím. "Súčasťou projektu je aj prekrytie športovísk, aby mohli byť využívané viac ako doteraz. ZŠ disponuje iba malou telocvičňou, ktorá nie je dostatočná pre celú školu s 20 triedami a 458 žiakmi," konštatuje sa v projektovom zámere.         

Stavebné práce okrem toho počítajú aj s výmenou starej elektroinštalácie, vybudovaním bezbariérového vstupu, s rekonštrukciou chodníkov v školskom areáli, obnovou podláh v budove a s osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach. Súčasťou projektu je aj zakúpenie technického zariadenia do školskej kuchyne a výstavba novej vonkajšej učebne zameranej na výučbu prírodovedných predmetov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2016
Stavby ohrozené zosuvom bane chce mesto ochrániť pomocou gabionov
Unikátny dolomitový lom ohrozuje domy a ďalšie stavby na Fabrickej ulici v Nitre.
viac
27.05.2019
Nevyužité hlasovacie lístky potešia v Nitre škôlkarov a školákov
Tony nevyužitých hlasovacích lístkov v Nitre potešia deti z materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra. Časť lístkov skončí v kultúrnych centrách.
viac
19.07.2022
Nitra počas prázdnin opraví základné a materské školy za takmer 2 mil. eur
Mesto Nitra v tomto roku investuje do opráv školských budov a areálov škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, celkovo 1,786 milióna eur.
viac
10.05.2023
Mesto začalo s revitalizáciou hradného kopca
Mesto Nitra začalo koncom minulého mesiaca s revitalizáciou hradného kopca. Vysúťažená firma v prvej fáze prác vyčistila zelený porast a odstránila invázne, suché a polámané dreviny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %