Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.09.2023 10:10

MAS Malohont podporí budovanie ubytovacích zariadení v regióne sumou 300-tis eur


MAS Malohont - logo


Miestna akčná skupina (MAS) Malohont vyhlásila výzvu na predkladanie projektov zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu ubytovacích a rekreačných zariadení v regióne. Na tento účel je vyčlenených takmer 300.000 eur, projekty je možné prihlásiť do 30. októbra.


TASR o tom informovala manažérka MAS Malohont Danica Blahová.  "V rámci projektov podporíme výstavbu nových ubytovacích zariadení alebo rekonštrukciu a modernizáciu existujúcich ubytovacích zariadení či nevyužívaných objektov na ubytovacie zariadenia s kapacitou od piatich do 30 lôžok. Tieto aktivity je možné realizovať len v nadväznosti na investície do rozvoja rekreačných a relaxačných činností," priblížila Blahová. Ako dodala, oprávnené sú aj investície do výstavby, rekonštrukcie a modernizácie doplnkových relaxačných a rekreačných zariadení v nadväznosti na existujúce ubytovacie zariadenie.         

O finančný príspevok vo výške maximálne 30.000 eur, respektíve 100.000 eur na jeden projekt sa môžu uchádzať mikro a malé podniky vo vidieckych oblastiach, fyzické a právnické osoby podnikajúce v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby, obhospodarujúce lesy alebo podnikajúce v oblasti chovu rýb. Minimálna výška príspevku je 10.000 eur, intenzita podpory predstavuje 85 percent z celkových oprávnených výdavkov.

"Cieľom výzvy je prispieť k zlepšeniu podmienok pre rozvoj cestovného ruchu v regióne Gemer-Malohont prostredníctvom investícií do ubytovacích zariadení a doplnkových služieb k nim," vysvetlila Blahová. Projekty je možné podávať do 30. októbra, všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke MAS Malohont.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
10.05.2019
MAS Malohont podporí v grantovom programe projekty občianskych organizácií
Sumou 18-tis. eur v rámci svojho grantového programu Región občanom – občania regiónu podporí Miestna akčná skupina (MAS) Malohont pôsobiaca v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Poltár projekty miestnych občianskych organizácií.
viac
24.05.2021
MŽP podporí z eurofondov budovanie envirocentier za 10 miliónov eur
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR podporí z eurofondov budovanie envirocentier so zameraním na zmenu klímy. Alokovaných v tejto výzve je 10 miliónov eur. Rezort o tom informoval na svojom webe.
viac
28.07.2021
Na vidieku nezáleží! Podpora rozvoja vidieka klesla na kritickú hranicu
Navýšenie spolufinancovania podpory pre rozvoj vidieka o 285 miliónov eur, ktoré 21. júla spoločne ohlásili Ministerstvo financií SR a Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR považuje Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR za nedostatočné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %