Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.05.2019 10:05

MAS Malohont podporí v grantovom programe projekty občianskych organizácií


Miestna akčná skupina (MAS) Malohont


Sumou 18-tis. eur v rámci svojho grantového programu Región občanom – občania regiónu podporí Miestna akčná skupina (MAS) Malohont pôsobiaca v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Poltár projekty miestnych občianskych organizácií.


Prispieť majú k zveľadeniu historického a kultúrneho dedičstva, k podpore miestnych produktov alebo k rozvoju cestovného ruchu.       

„Môže ísť o kultúrne podujatie, tvorivé dielne alebo rekonštrukciu drobných pamätihodností v obciach. Rovnako môžu byť podporené farmársky trh aj kuchárska kniha, prípadne vytvorenie novej služby v cestovnom ruchu či originálna forma propagácie regiónu,“ načrtla manažérka MAS Malohont Miroslava Vargová, podľa ktorej môžu byť jednotlivé projekty podporené sumami od 500 do 2500 eur.       

Ako dodala, na získanie podpory z grantového programu je potrebné premeniť nápad na projekt, vyplniť jednoduchý formulár a doručiť ho spolu s prílohami najneskôr do 31. mája do 16.00 h na adresu sídla MAS Malohont v Hrachove.       

„Pred vypĺňaním formulára odporúčame prečítať si podmienky výzvy a včas si naplánovať konzultáciu projektu, ktorá je povinná. O výbere projektov rozhodne na základe hodnotiacich kritérií výberová komisia MAS zložená zo zástupcov verejného, podnikateľského a občianskeho sektora,“ uviedla Vargová s tým, že výsledky hodnotenia budú zverejnené v júni.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2021
Na vidieku nezáleží! Podpora rozvoja vidieka klesla na kritickú hranicu
Navýšenie spolufinancovania podpory pre rozvoj vidieka o 285 miliónov eur, ktoré 21. júla spoločne ohlásili Ministerstvo financií SR a Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR považuje Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR za nedostatočné.
viac
11.02.2022
V okrese Poltár pribúdajú nové zastávky a parkoviská podporené MAS Hornohrad
Rekonštrukciu autobusových zastávok či obecných parkovísk podporila v uplynulých mesiacoch na základe aktuálne otvorenej výzvy Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.
viac
13.06.2022
MAS Hornohrad zaplatila obciam v okrese Poltár obnovu zastávok a parkovísk
Rekonštrukciu autobusových zastávok a obecných parkovísk, ale tiež obstaranie osobných motorových vozidiel, podporila vlani a tento rok Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad.
viac
12.09.2023
MAS Malohont podporí budovanie ubytovacích zariadení v regióne sumou 300-tis eur
Miestna akčná skupina (MAS) Malohont vyhlásila výzvu na predkladanie projektov zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu ubytovacích a rekreačných zariadení v regióne. Na tento účel je vyčlenených takmer 300.000 eur, projekty je možné prihlásiť do 30. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %