Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.03.2024 01:05

Máme záujem spoločne riešiť aktivity na ochranu životného prostredia


Ilustračná snímka zo stretnutia


Problematika environmentalistiky v oblasti budovania nových nehnuteľností bola témou rokovania predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefa Božika s Pavlom Kukurom, predsedom predstavenstva Slovenskej rady pre zelené budovy.


„Dohodli sme sa na spolupráci, ktorá bude v priebehu nasledujúcich týždňov pretavená do memoranda o spolupráci. Jeho cieľom bude zvýšiť informovanosť a interakciu medzi samosprávami a Slovenskou radou pre zelené budovy,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Na stretnutí v utorok 12. marca 2024 diskutovali aj o možnosti spolupráce s ďalším združením na znižovanie energetickej náročnosti verejných budov - Budovy pre budúcnosť, s ktorým Slovenská rada pre zelené budovy spolupracuje.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
24.08.2021
ZMOS žiada stiahnuť zákon o ochrane prírody a krajiny z rokovania parlamentu
Združenie miest a obcí Slovenska ZMOS odmieta návrh zákona o ochrane prírody a krajiny ako celok a navrhuje návrh zákona stiahnuť z rokovania NR SR.
viac
31.08.2021
Trnava požaduje od stavebníkov osádzať zelené strechy
Jedným z regulatívov na zmiernenie dosahov zmeny klímy, ktoré platia na území mesta Trnava, je povinnosť stavebníkov osádzať zelené strechy na budovách a zabezpečiť zadržiavanie zrážkovej vody. Uviedla to hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %