Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.05.2017 12:20

V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm


Pozvánka.


V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.


Medzinárodný filmový festival prinesie viac ako stovku dokumentárnych filmov z celého sveta zameraných na témy ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. Sprievodný program je zostavený tak, aby oslovil čo najširšie publikum a je určený laickej aj odbornej verejnosti, deťom i dospelým. Spoluorganizátorom festivalu je Bratislavský samosprávny kraj.

„Environmentálne otázky sú pre Bratislavský samosprávny kraj prioritou, preto sme dlhoročnými partnermi tohto festivalu. V Bratislave aj v Banskej Bystrici sa môžu diváci tešiť na množstvo podnetných filmov, ktoré si môžu pozrieť zdarma,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislava a Banská Bystrica sú od včera dejiskom už 44. ročníka filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm. V Banskej Bystrici sa filmy premietajú denne od 15. do 22. hodiny v Europa SC a v Bratislave je centrom ekologických filmov a filmárov hotel Tatra na Námestí 1. mája. Filmový festival potrvá až do piatku 26. mája. Cieľom tohto festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a taktiež vytvoriť priestor k otvorenej diskusii v otázkach trvalo udržateľného rozvoja.

Súčasťou festivalu je aj  sprievodný program tematických prezentácií, workshopov a diskusií. Nosnou myšlienkou aktuálneho ročníka je myšlienka "Na konci evolúcie nie je krása", ktorej kampaň vychádza z doby antropocénu, teda geologického obdobia, ktoré je závažne poznačené ľudskou činnosťou.

Na festival prijalo pozvanie až 40 hostí.  Hlavným hosťom festivalu je právnička  Polly Higgins, dokumentarista a ochranár Erik Baláž, riaditeľka najstaršieho enviro filmového festivalu vo Washington DC Maryanne Culpepper či Paul Lister zakladateľ nadácie The European Nature Trust. Vstup na festival a všetky jeho sprievodné akcie je zadarmo. Viac informácií nájdete na www.ekotopfilm.sk.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
03.11.2016
Témou bratislavského seminára bude „Voda, rieky a krajina“
9. novembra 2016 sa uskutoční v Bratislave seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
12.05.2017
SOSNA oslávi 25. výročie festivalom bez odpadov
V sobotu 13. 5. o 12:00 otvára Ekocentrum SOSNA brány pre 7. ročník festivalu Jarné SúLadenie, zameraného na prepojenie umenia, ekológie a praktických riešení pre ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %